ELAZIĞ İÇİN 'GERİ DÖNÜŞÜM SAATİ UYGULAMASI' BAŞLADI

Elazığ Belediyesi, çevreyi korumaya yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar doğrultusunda, çöpe giden ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılması, toplanması ve geri dönüşümünün sağlanması amacıyla 'Geri Dönüşüm Saati' uygulaması başlatıldı.

ELAZIĞ İÇİN 'GERİ DÖNÜŞÜM SAATİ UYGULAMASI' BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi  Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Hedef Sıfır Atık Projesi’ kapsamında başlatılan uygulamayla, ambalaj atıkları kaynağında ayrıştırılarak kaynağında toplanacak.

NASIL UYGULANACAK?

Çevreyi ve doğal kaynakları korumak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışan Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan yeni uygulamayla, ambalaj atıkları kaynağında ayrı toplanacak ve çöpe karışmadan geri dönüşüme kazandırılacak.

Şehrin 38 mahallesinde başlatılan ‘Geri Dönüşüm Saati’ uygulaması doğrultusunda, konutlar, AVM’ler, marketler ve okullar ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından kaynağında ayrıştırılarak biriktirilen ambalaj atıkları, belirlenen program dahilinde ekipler tarafından toplanacak.

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Şehrimizin ana arterleri arasında yer alan Hürriyet, Vali Fahribey ve Gazi Caddelerinde ekiplerimiz tarafından 13.30-14.30 ile 20.30-21.30 saatlerinde günde iki kez, Malatya Caddesi’nde ise 11.00-13.00 saatleri arasında ambalaj atıkları toplanacaktır. Vatandaşlarımız ayrıca evsel atıklardan ayrı olarak kaynağında ayrıştırarak topladıkları ambalaj atıklarını, 153 Beyaz Masa ile irtibat kurarak, haftanın 7 günü evlerinden aldırabilecekler.” denildi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları doğal kaynakların tükenmesinin önlenmesi ve çevrenin korunmasına katkı amacıyla başlatılan uygulamanın başarıya ulaşmasında vatandaşların katılımı ve desteğinin büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, Doğal kaynakların büyük bir hızla tükenmeye başladığı çağımızda, çöp olarak nitelendirilen birçok ürün, geri dönüşüm sayesinde yeniden değer kazanıyor. Doğada yok olması yüzyıllar sürebilecek meteryallerin geri dönüşüme tabi tutulmasıyla hem doğanın korunmasına, hem de tabii kaynakların tükenmesinin önlenmesine katkı sağlayacağımız gibi ülke ekonomisine de katkı sağlanmış olacağız. Hepimizin ortak hedefi olan daha yaşanabilir bir gelecek için başlattığımız uygulamanın başarıya ulaşmasında hemşehrilerimizin desteği olmazsa olmazımızdır. Çevreyi korumak, doğayı yaşatmak hepimiz için vatandaşlık görevidir. Biliyoruz ki çöp olarak nitelendirdiğimiz birçok ürünün doğada yok olması yüzyıllar sürüyor ve doğada önemli boyutta tahribat oluşturuyor. Hep birlikte vereceğimiz ortak mücadeleyle doğamızın korunmasına katkı sağlamış olacağız.” diye konuştu.