ELAZIĞ HİZMETE AÇ

Gülşah ALTAŞ / Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkan Adayı Asilhan Arslan, seçim çalışmaları kapsamında Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Gazetemiz imtiyaz sahibi Ahmet Toprak ile görüş alışverişinde bulunan Arslan, Elazığ ekonomisini değerlendirerek projelerinden de bahsetti.

ELAZIĞ HİZMETE AÇ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ETSO başkanlığı için yaklaşık 1.5 senedir çalışmalarını devam ettirdiklerini hatırlatan Arslan, bu süreçte sahada yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini, bu çalışmaların meyvesini toplamak için sayılı günlerin kaldığını ifade etti. Elazığlıların kendisine yoğun bir desteğinin olduğunu kaydeden Arslan, seçmenlerin aynı desteği sandıkta da göstereceğine inandığını söyledi. “Elazığ hizmete aç” diyen Arslan, bugüne kadar iş dünyasında yaptıklarının bundan sonra ETSO bünyesinde yapacaklarının teminatı olduğunu belirtti. Arslan, daha profesyonel anlayışla şehrin ticari yapısını güçlendirme, esnafın kazancını artırma, nüfusu artırma adına çeşitli çalışmalarının ve projelerinin olacağını ve ilin ekonomisini bambaşka bir yapıya büründürmeye gayret edeceklerini aktardı.

 

50 DÜNYA MARKASI ÇIKARACAĞIZ

Elazığ’da ciddi bir üretim altyapısı olduğunu ifade eden ETSO Başkan Adayı Asilhan Arslan, bu altyapıyı ete kemiğe büründürme ve bunu maksimum katma değerle pazarlara sunma, gelir seviyesini artırma adına faaliyetler yürüteceklerini söyledi. Arslan, 4 yılda Elazığ’da 50 dünya markası çıkarma hedeflerinin olduğunu, kuracakları ajanslarla üreticilerin, tüccarların ürünlerini, mağaza altyapılarını dünya markası haline getirmesi noktasında ciddi desteklerinin olacağını kaydetti. Elazığ’ın taşını, toprağını dünyanın dört bir yanına maksimum katma değerle satmaya çalıştıklarını vurgulayan Arslan, her markalarının kendi sektöründe öncü olduğunu, bu tecrübelerini Elazığ’daki diğer işadamlarıyla, sanayiciyle, tüccarlarla paylaşacaklarını ifade etti. Arslan ayrıca ilçelerde organize sanayi bölgeleri kurarak yerinde istihdam sağlama, şehre göçü engelleme, insanların doğduğu yerde doymalarını sağlama gibi hedeflerinin olduğunu da sözlerine ekledi.

 

YARA ALMIŞ BİR EKONOMİMİZ VAR

Şehrin ekonomik durumunu da değerlendiren Arslan, Elazığ’ın ticari gelirlerinin giderlerini karşılayamaz durumda olduğunu söyledi. Tüccarların, esnafların işlem hacminden memnun olmadığı belirten Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Temeline baktığımız zaman mağaza sayısının çokluğu ana problem olarak ortaya çıkıyor. Mevcut nüfus yapımız ve para kaynağımız talep anlamında yeterli olmuyor. Bunun için de gelir seviyesini artırıcı önlemler gerekiyor.  İstihdam anlamında her eve 2-3 maaş girmesini sağlayabilirsek, istihdamı artırıcı faktörleri devreye sokarsak ilin geliri artacaktır. Gelir arttıkça esnafımız, tüccarımız da ticarete dönecektir. Bunu gerçekleştiremezsek şu anki yapıda tüccarımızı mutlu etmemiz mümkün değil. Bunu sağlamak için birçok kaynağımız var. Tarım, hayvancılık, turizmdeki potansiyelimiz çok yüksek ancak altyapı eksikliklerinden dolayı istediğimiz potansiyeli yakalayamıyoruz. Mesela sulama projeleri Elazığ’ın talihsizliği. Onlarca yıldır konuşupta hayata geçiremediğimiz nokta. Devlet belli kaynaklar aktarmış, ihaleler yapmış ama ihale süreci sonunda şanssızlıklar yaşanmış ve bir türlü hayata geçirilmemiş projeler yumağı haline gelmiş. Neticede de yara almış ekonomimiz var. Aksaklıkları giderme noktasında tüm gücümüzle hizmete talibiz.”