Elazığ, Erdoğan'ın gündeminde

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı 2 saat sürdü. 

Elazığ, Erdoğan'ın gündeminde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantı sonunda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç ayrı konuda Elazığ’a da açılışı yapılan hizmetlere değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri'nin açılışı için şunları söyledi:
“Dünya ve ülkemiz için oldukça zor geçen 2020'nin ardından büyük umutlarla girdiğimiz 2021'i, büyük şahlanış yılı yapmanın gayreti içindeyiz. Bu amaçla, salgınla mücadelemize ve diğer yandan yatırımlarımıza hız verdik. Mesela yılın 2. günü Fırat Nehri üzerinde inşa ettiğimiz Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Yolu'nu hizmete açtık” diyerek köprü hakkında teknik bilgiler verdi.


Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın Elazığ ile ilgili ifade ettiği ikinci konu ise deprem konutlarının hak sahiplerine anahtar teslimi oldu.
Erdoğan bu konuda şunları söyledi: “25 Ocak'ta Elazığ'a gittik. Toplamda 8 bin konutun anahtarını hak sahiplerine verdik. Elazığ'da inşa ettiğimiz 20 bin konutun kalanını da yaza kadar bitireceğiz. Bu tür projelerde sadece konut yapmıyoruz. Okulu, camisi, çarşısı ve yeşil alanlarıyla adeta yepyeni şehirler inşa ediyoruz. Bir kez daha bu konutların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ ile ilgili ifade ettiği üçüncü konu ise İpekyolu Gençlik ve Çocuk Uygulamaları Merkezi’nin açılışı oldu. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında son on beş gün içinde gerçekleşen diğer hizmetler oldu.
Erdoğan’ın konuşmasında esnafların beklediği kafe ve lokantaların açılması ile ilgili bir bilgi karar çıkmazken köy okullarının 15 Şubat, şehir okullarının ise 1 Mart tarihinde açılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.