Elazığ'da mutasyonlu vaka var mı?

Son günlerde artış gösteren koronavirüs verileri ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar ve Elazığ'da artış gösteren karantina olayları, Elazığ'da mutasyonlu vaka mı var sorusunu akıllara getirdi.

Elazığ'da mutasyonlu vaka var mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtimiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada mutasyonu virüsün Türkiye'de etkisini göstermeye başladığını söylemişti. Elazığ'da karantinaya alınan alanların artış göstermesi ve Elazığ' çok yakın olan Malatya'da mutasyonlu vaka görüldüğü açıklaması akıllara Elazığ'da mutasyonlu vaka var mı sorusunu getirdi.

Yüz Binde Vaka Oranında Düşüş

SAğlık Bakanlığı tarafından her hafta Pazartesi günü açıklanan verilere göre Elazığ'da düşüş yaşandı. İlk açıklamada yüzde 50,42 olan oran, yüzde 44,22'ye düşmüştü. Yaşanan düşüş sevindirse de normalleşme için yeterli olmayacağı için Elazığlı vatandaşlar umudunu bu hafta açıklanacak verilere bağlamış durumda. 

Art Arda Uygulanan Karantinalar Düşündürüyor...

Darende Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede mutasyona uğramış virüs vakalarının görülmeye başlanıldığı belirtildi. Yapılan testlerde iki vakada kesinleşmiş mutant virüsün tespit edildiği belirtilerek, 2 kişide ise mutant virüsün kuvvetli şüphesi bulunduğu ve test sonuçlarının beklendiği kaydedildi.

Elazığ'a bu kadar yakın bir yerde mutasyonlu vaka görülmesi ve peş peşe açıklanan karantina uygulamaları Elazığlı vatandaşları düşündürmeye ve Elazığ'da mutasyonlu vaka var mı sorusunun akıllara gelmesine neden oldu. 

Öte yandan Malatya Valisi Aydın Baruş, geçtiğimiz günlerde Malatya'da vaka sayılarında yüzde 50 artış olduğunu söylemişti.

Ayrıca merkeze bağlı Korucu köyüne bağlı İstasyon mezrasında aynı aileden 4 kişide Covid-19 görülmesi ve anonsla mutasyonlu virüs uyarısı yapılması, testi pozitif çıkan ailenin, karantinaya önceki gün alınan Mollakendi Beldesi’ne bağlı Güntaşı Mahallesi'nde yaşayan akrabaları ile temaslı olduğunun öğrenilmesi de mutasyonlu vaka ihtimalinin daha da artmasına neden oldu.ü

Elazığ'da da 4 köy ve 3 apartmanda ve bir mezrada karantina uygulanırken yetkililerden henüz mutasyonlu vaka olup olmadığı hakkında bir açıklama yok.