ELAZIĞ'DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Elazığ Valisi Erkaya YIRIK, Orman Bölge Müdürlüğü ve Elazığ Ticaret Borsası tarafından ortaklaşa düzenlenen fidan dikimi programına katıldı.

ELAZIĞ'DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret Borsası’na bağlı Hayvan Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirilen fidan dikimine, Vali Erkaya YIRIK’ın yanı sıra Emniyet Müdürü Celal SEL, Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, İl Müftüsü Selami AYDIN, Orman Bölge Müdürü M. Salih ÇETİNER, ETSO Başkanı Asilhan ARSLAN ve Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali DUMANDAĞ, Esnaf Odaları ve STK temsilcileri katıldı.

Tören öncesinde günün anlam ve önemine dair değerlendirmelerde bulunan Elazığ Valisi Erkaya YIRIK, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“11 Kasım’da 11 milyon fidanı topraklarla buluşturduk. Bu projeyi hazırlayan, Türkiye’nin her noktasında yeşillendirme ve ağaçlandırma noktasında bizlere çığır açan ve vatanımızın, memleketimizin daha yeşil olması için bu örneği bizlere sunarak bu yolda ilerlememizi sağlayan saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza, şükranlarımızı sunuyoruz.

Elazığ Valiliğimiz 1-30 Kasım tarihlerinde her gün yaklaşık 8 Bin fidanı toprakla buluşturmak suretiyle, toplamda ise 223 Bin fidanı Elâzığ’ımızın daha yeşil olması, insanlarımızın daha çok oksijen alması ve hasılı bu şartlarla daha yaşanabilir bir vilayet olması için, bu rakamı toprakla buluşturuyor ve çalışıyoruz. Bu çalışmalar 2020 yılının sonbaharında başladığı gibi ilkbaharında da devam edecek, sonraki yıllarda her yıl iki ağaçlandırma mevsiminde aralıksız devam edecek inşallah.

İlmek ilmek Elazığ’ımızın her tarafını ağaçlandıracağız, dokuyacağız. Ticaret Borsa Başkanımız bugünkü bu faaliyetiyle, ağaçlandırma çalışmamıza TOBB adına bir katkı sunuyor, ben kendisine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun, bereketli olsun, inşallah geleceğimiz yemyeşil olsun ve Elazığ’ımız ileriki yıllarda oksijeni bol, çevresi yeşil, daha yaşanabilir bir vilayet olsun, emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.”

Daha sonra İl Müftüsü Selami Aydın’ın okuduğu duaların ardından, fidanlar toprakla buluşturuldu.