Elazığ'da engelliler günü unutulmadı

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Turkcell Sağırlar Süper Lig maçı öncesi 'Biz Birlikte Güçlüyüz' yazılı pankart açtı

Elazığ'da engelliler günü unutulmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Elazığ Belediyesi İşitme Engeller – Başkent İşitme Engelliler, Turkcell Sağırlar Süper Lig maçı öncesi “Biz Birlikte Güçlüyüz” yazılı pankart açıldı. Elazığ Futbol İl Temsilciliği tarafından ise her iki takımın kaptanlarına çiçek takdiminde bulunuldu.

“HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR”

Toplumda bir farkındalık yaratmak için İşitme Engelliler maçını takip etme kararı aldıklarını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Elazığ İl Müdürü Suat Kenç, “Her insan bir engelli adayıdır. Şu anda bir futbol maçı var. Allah göstermesin bir sakatlık durumunda 5 dakika sonra engelli grubuna girer. Bu maçın böyle bir güne denk gelmesi çok anlamlı ve manidar. Bir çok insanın haberi yok ama Elazığ Belediyesi İşitme Engelliler takımı, süper ligin başarılı takımlarından, defalarca şampiyon oldu. Gururla ifade edeyim geçmiş yıllarda Milli takıma oyuncu yetiştirmişiz ama İşitme Engelliler Milli Takımı’nın kaptanı Elazığlı. Bundan onur duydum. Bugünü toplumumuza iyi bir mesaj olarak vermenin gayretindeyiz” şeklinde konuştu.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

3 Aralık Engelliler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Elazığ Futbol İl Temsilcisi Mustafa Gür ise, “Biz her zaman onların yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. İnsanın engelli olmayacağı diye bir kaide yoktur. Yanlarında olmaya devam edeceğiz. Biz de futbolcularımıza çiçek takdiminde bulunduk. Elazığ Belediyesi, İşitme Engelliler Süper Ligi’nde oynuyor. Kimse belki bunun farkında değil ama takımımız yıllardır başarıyla bu ligde mücadele ediyor. Elazığspor’un daha üstünde bir ligde oynuyor takımımız. Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.