Elazığ'da ekmeğe yapılan zam ile ilgili toplantı yapılacak

Elazığ Fırıncılar Odası tarafından ''Ekmeğe Zam Yapıldı'' açıklamasından sonra ,ekmek fiyatları ile ilgili yarın bir toplantı düzenlenecek.Fırıncılar Odası tarafından saat 11.00'da düzenlenecek toplantı da yapılan zamanlar hakkında bilgiler verilerek,kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi sağlanacak.

Elazığ'da ekmeğe yapılan zam ile ilgili toplantı yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Fırıncılar Odası tarafından yapılan açıklama ile  Elazığ'da Ekmek Fiyatlarına Zam Geldi. Elazığ’da 240 gram ekmeğin 1 lira 50 kuruştan satılacağını açıklandı.

 

Elazığ Fırıncılar Odası’nda fırıncı esnafını bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Düzenlenen toplantı da fırıncı esnafının yaşadığı sorunlar görüşülerek,çözüm yolları arandı.

Toplantıya; Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, Ticaret İl Müdürü Bilal Öztürk, Fırıncılar Oda Başkanı İlhan Yıldız ve fırıncı esnafı  katıldı.

MUHTELİF GIDA FİYATLARI AŞIRI DERECEDE ARTTI

Düzenlenen toplantı da açıklamalarda bulunan Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız,’’“Daha önceden ekmek fiyatlarına bir zam almıştık. Fiyat artışından dolayı pide fiyatını 5 TL’den 6 lira 25 kuruşa çıkartmıştık. Somun fiyatını ise komisyon kararı aldık ancak ülkemizde bir gıda terörü olduğundan dolayı un fiyatları, muhtelif gıda fiyatları aşırı derecede arttı.Çok değerli bakanlarımız vardı, bürokratlarımız vardı. Un fiyatlarını aşağı çektiler ve ekmek fiyatlarımızda yerinde kaldı. Ancak bu son karara istinaden almış olduğumuz yönetim kurulu kararı ile Ticaret Bakanlığımızın ön görmüş olduğu komisyon kararı ile birlikte bir ekmek raiş bedeli aldık. Artık ilimizde 1 kilogram açık ekmek, 1 kilogram somun ekmek 6 lira 25 kuruştan satılacak.

TARİFLERDE KİLO YAZILMAYACAK

 

Başkan Yıldız,’’Bu sadece ilimizde değil, Türkiye genelinde 6 lira 25 kuruştan satılacak Elazığ’da ekmeğimizin gramı 240 gram olacak. Yönetim Kuruluyla birlikte 240 gram somun, 240 gram açık ekmek olarak belirledik. Özellikle resmi makamlara yapmış olduğumuz müracaatlarımız yasal süresini doldurdu.  Bu tarifelerde kilogram yazdığı için üretici firmalar burada kilogram yazılıyor ben ‘220 gramda çıkarırım, 250 gramda çıkarırım’ bilinçsiz bir şekilde savunma yapıyorlardı. Halbuki 5362 sayılı yasada 62. Maddede tarifeler azami hatları belirtir der. Öyle anılmakta ama burada; bilgisiz bir şeyler vardı. Ancak burada biz bu tarifelerde bundan sonra bu hatayı kaldırmak amacıyla tariflerde kilo yazılmayacak.”diye ifade etti.

MESLEKİ HİLELERİ DE KALDIRMAK AMACIYLA BİZ 240 GRAMI TERCİH ETTİK

Yıldız, “Türkiye’de her ilde olduğu gibi ekmeğimizin kilosu 6 lira 25 kuruş ama birim fiyatı yani adet fiyatı 240 gram; 1 lira 50 kuruş olarak piyasaya arz edilecek. 240 gramda ısrar etmemizdeki bir amaçta burada mesleki hileler oldu. Yani çiftli ekmek babında veya çiftli ekmekte, bazı haksız rekabet eden arkadaşlarımız var. Çiftli ekmek üretiyoruz dediler ama ekmeklerini tarttığımız zaman bu ekmeklerin çiftli ekmek 400 gram gelmesi gereken ekmek 380-370 gram geldi. Halbuki 200 gramda kesilen bir hamuru üst üste koyduğunuzda çiftli bir ekmeğin 440 gram gelmesi lazım. Burada mesleki hileleri de kaldırmak amacıyla biz 240 gramı tercih ettik.’’dedi.

YARIN  FIRINCILAR ODASI TOPLANTI DÜZENLEYECEK

Elazığ Hakimiyet Gazetesi Haber Merkezi’nin aldığı bilgiye göre,yaşanan zamlar ile ilgili olarak Elazığ Fırıncılar Odası’nın bugün bir toplantı düzenleceği iddia edildi.Ekmek fiyatlarına yapılan zamlar ile ilgili vatandaşların kafasında soru işaretlerini kaldırmak için yapılacak toplantı da ,yaşanan süreç ile ilgili olarak bilgiler verilecek.