Elazığ'da Bulunan Yabancıların Sayısı Belli Oldu

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı illerde yaşayan Suriyelilerin sayısını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ'da 13 bin 237 Suriyeli yaşıyor. Türkiye'de sırlamasında ise Elazığ en çok Suriyelinin yaşadığı 29. şehir oldu.

Elazığ'da Bulunan Yabancıların Sayısı Belli Oldu

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinde yayınlanan verilere göre İkamet izni ile Türkiye’de bulunan yabancıların illere göre dağılımı belli oldu. Bu verilere göre Elazığ’da İkamet izni bulunan 792 yabancı bulunuyor. Bu rakamla Elazığ Türkiye sıralamasında 29. Sırada yer alıyor.

Türkiye’nin hangi ilinde kaç Suriyeli vatandaşın olduğu merak edilmeye başlandı. Bu illere dair detayları İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinden yayınlandı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde ilk olarak yıllara göre ülkemize giriş yapan Suriyelilerin net sayısı yer aldı.

Açıklanan resmi rakamlara doğrultusunda Elazığ’da kaydedilen 13 bin 237 Suriyeli yaşıyor. 588 bin 88 nüfusu sahip Elazığ’da Suriyelilerin kent nüfusuna oranı yüzde 2.25 olarak kaydedildi. Elazığ ülke sırlamasında ise en çok Suriyeli'nin yaşadığı 29. Şehir oldu.