Elazığ Belediyesi'nden YKS Önlemleri

Elazığ Belediyesi, hafta sonu gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili bir dizi önlem aldı.

Elazığ Belediyesi'nden YKS Önlemleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek YKS sınavı esnasında öğrencilerin dikkat ve motivasyonlarını olumsuz etkileyecek hatalara mahal vermemek, sınavın huzur ve güven ortamında yapılmasına katkıda bulunmak amacıyla Elazığ Belediyesi tarafından sıkı tedbirler alındı.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin olarak  yapılan açıklamada; “Elazığ Belediyesi, hafta sonu üç oturum şeklinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavları’nın (YKS) sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi için bir dizi önlemler almıştır. Bu kapsamda öğrencilerin dikkat dağınıklığı yaşamaması için, sınavların başlangıç saatinden bitiş saatine kadar şehir genelinde; seyyar satıcıların ses ve gürültü yapmalarına, inşaat yapım-yıkım vb. işlemlerin yapılmasına, iş makinelerinin çalışmasına, ağaç budaması, parke-bordür tamiratları, yol asfalt çalışmaları, tesviye çalışmaları, arazöz araçlarının gündüz çalışma yapmalarına ve acil olmayan tesisat ve kazı çalışmalarına asla izin verilmeyecektir. Böylelikle, Belediye ekipleri tarafından sürekli denetimler gerçekleştirilerek öğrencilerin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda sınav sürelerini geçirmeleri sağlanacaktır. Tedbirlere uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımızdan da öğrencilerin rahat bir ortamda sınav geçirebilmeleri için duyarlı olmalarını istiyoruz.”

ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ
“Ayrıca Elazığ Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçları sınav günleri ücretsiz ulaşım hizmeti sunacaktır.  Bu doğrultuda 26 Haziran Cumartesi günü sabah 06.00-22.00 27 Haziran Pazar günü ise 07.00-18.30 arası normal çalışma sistemi içerisinde sınav saatleri öncesi ve sonrasında öğrenci, veli ve sınavda görev yapacak personellerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için;
Merkez mahallelerden yarım saatte bir, şehir merkezinden ise 10 dakikada bir ek seferler düzenlenerek Fırat Üniversitesi’ne ücretsiz ulaşım hizmeti sağlanacaktır.

Sınava girecek öğrenciler ve görevliler, ‘sınav giriş belgelerini’ veya ‘görevli kartlarını’ göstererek Elazığ Belediyesi’ne ait toplu  ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanabileceklerdir.” denildi.