ELAZIĞ'A YAKIŞIYOR MU?

Elazığ Hakimiyet Gazetesi, Elazığ'ın eski alışveriş merkezlerinden biri olan Büyük Çarşı'yı  ziyaret etti.

ELAZIĞ'A YAKIŞIYOR MU?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/ Elazığ’ın önemli alışveriş merkezlerinden biri olan ‘’Büyük Çarşı’’ zamana ayak uyduramayarak yenilenmemesi esnafların işlerini olumsuz etkiliyor.

ELAZIĞ’IN EN FAZLA İLGİ GÖREN ÇARŞISIYDI

Büyük çarşı yapıldığı yıllarda Elazığ’ın en fazla ilgi gören çarşılarından biriydi.Şimdi ise özellikle dış cephe bakımsızlığı nedeniyle vatandaşların tepkisini çekiyor.Bakımsızlığı nedeniyle kötü bir görüntüye sahip olan Büyük Çarşı, Ekonomide yaşanan olumsuzluklar ve yeni yapılan alışveriş merkezlerinin çoğalması ile birlikte oldukça kötü günler geçiriyor.

ELAZIĞ’IN MERKEZİNDE BAKIMSIZ ÇARŞI

Hem bakımsızlık hem de ekonomide yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Büyük Çarşı gün geçtikçe kan kaybetmeye başladı.

Elazığ’ın en işlek caddesi olan Gazi Caddesinde bulunan Büyük Çarşı’nın özellikle dış cephesinin  bakımsızlık nedeniyle çürümesi ve dökülmesi nedeniyle kötü bir görüntüye neden oluyor.

ÇARŞININ TABELASI DÖKÜLDÜ

Büyük Çarşı’nın bakımsızlıktan dolayı tabelası da döküldü.Özellikle iş yerlerinin tabelaları ile de çarşının dış cephesi kapanırken,yaşanan bu görüntü Büyük Çarşı’nın sahipsizliğini gösterdi.

DÜKKANLAR BOŞALDI

Esnafların ortak düşüncesi ise çarşının yenilenmesi ve zamana ayak uydurması yönünde. Bu nedenle Çarşıda  kapalı dükkânların her geçen gün arttığı ifade eden Esnaflar, ‘’Çarşımızda şuan için en fazla bulunan iş yerleri terzi ve pet shoplardır" diye ifade etti.

Elazığ’ın en merkezi yerinde bulunan Büyük Çarşı’nın uzun yıllar boyunca Elazığ’a hizmet ettiğini ifade eden Esnaflar, ’’Ne yazık ki çarşımız gün geçtikçe değerini kaybetmeye başladı.Yıllar önce çarşımızda dükkan kiralamak çok zordu.Şimdilerde ise dükkanlar boşaldı ve esnaf arkadaşlarımız gitti. ’’dedi.

SAYIN YANILMAZ’DAN DESTEK İSTİYORUZ

Elazığ Belediyesi Başkanı Mücahit Yanılmaz’dan destek istediklerini ifade eden Büyük Çarşı Esnafı, ’’Sayın Yanılmaz’ın Elazığ’ın modernleşmesi için yaptığı çalışmaları takip ediyoruz.Bu nedenle Başkan Yanılmaz’ın bizlerin sesine kulak vermesini istiyoruz.Elazığ’ın merkezinde bulunan bir çarşının yenilenmesi gerekiyor.Bizlerde elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalışırız.’’ dedi.

ELAZIĞ’A GELEN YABANCI MİSAFİRLERİN İLGİSİNİ ÇEKMİYORUZ

Büyük Çarşı’nın eski günlerine dönmesi gerektiğini ifade eden Esnaflar, ’’Eski yıllarda olduğu gibi insanlarımızın çarşımıza ilgi göstermesini istiyoruz.Ama ilk önce çarşımızın yenilenmesi gerekiyor.Özellikle dış görüntümüz çok kötü.Elazığ’a gelen yabancı insanlar zaten dış görüntüsünü gördüğü zaman çarşımıza gelmiyor. ’’diye ifade etti.