ELAZIĞ SANAYİ KENTİ OLMALIDIR

Tamer  ÖREN - Stratejik Araştırmalar Derneği  (ELSAD) başkanı  avukat Murat Erdoğan yapmış oldukları çalışmalarla küçük sanayi sitesinin taşınıp modern b

ELAZIĞ SANAYİ KENTİ  OLMALIDIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tamer  ÖREN - Stratejik Araştırmalar Derneği  (ELSAD) başkanı  avukat Murat Erdoğan yapmış oldukları çalışmalarla küçük sanayi sitesinin taşınıp modern bir sanayi oluşturulması, kentsel dönüşüm çalışmaları ve çevre düzen planlarıyla  ilgili ELSAD’ın vizyon projelere sahip olduğunu bunun yanı sıra  Elazığ için “çılgın proje” hazırladıklarını  söyledi .

        Elazığ’ın Çılgın Projesi Sanayi Alanları Projesidir

ELSAD olarak Elazığ’ın sanayileşmesi gerektiğini ileri sürdüklerini belirten  Erdoğan “ 2. Organize Sanayi bölgesi, İhtisaslaşmış Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, İhtisaslaşmış Tarım Organize Sanayi Bölgesi, küçük sanayi siteleri, İŞGEM’ler, Serbest Bölge ve Lojistik merkezi, biz  bu alanların tamamının bir arada olacağı bir bölgeyi tespit ettik. Bu tespiti  yaparken şehir planlaması yapanlardan, haritacılardan ve uzmanlardan görüş aldık ve bunu açıklayarak Elazığ kamuoyunun bilgisine sunduk” dedi.

Siyasetçilerin, yöneticilerin Elazığ’ın kalkınması için gayretlerini bu yöne kaydırmalarını isteyen  Erdoğan “ Projemiz gerçekleşirse oluşacak  sanayi ile birlikte ortaya çıkacak fabrikaların çalıştıracağı insan sayısı 50 bine yakındır.  Yine burada sanayicinin elde edeceği gelirle ihracat yapması yeni yatırımlar yapması Elazığ’ın kalkınması için büyük bir hamle olacaktır. İstanbul’un Çılgın Projesi Kanal İstanbul’sa , Elazığ’ında Çılgın Projesi Sanayi Alanları Projesidir”diye ifade etti. 

Siyasilerin Elazığ’la İlgili Projelerini Bekliyoruz

Elazığ’ın 4 milletvekilinin  kendi içlerinde etkili yerlere geldiğini  ve bunun yanı sıra  meclis dışından bir bakan yardımcısı olduğunu ifade eden  Erdoğan “ Siyasilerimiz artık  Elazığ’la ilgili gelecekte yapacakları kısa,orta ve uzun vadeli planlarını ortaya koymalarını bekliyoruz.  Elazığ, geçmişte bir çok yıllarını boşa geçirdi zaman kaybetti. Artık Elazığ’ın kaybedecek zamanı yok”  dedi.

STK’lar olarak  Elazığ siyasilerinin bir iş planı çıkarmalarını beklediklerini söyleyen Murat Erdoğan “Halkımızın ve STK’ların takip edebilmesi için periyodik olarak siyasilerimiz ilimize gelerek  projelerinin ve çalışmalarının hangi aşamada olduğu hakkında bilgi vermelerini bekliyoruz. Çünkü; her seçim dönemi bittiğinde halkımız şöyle demektedir  “Gittiler ne yaptılar, hiçbir şey yapmıyorlar” bu tür söylemlerle karşılaşmamamız için yapılan çalışmaların görülmesinde fayda var. Eğer böyle bir çalışma yapılırsa hem kamuoyu bilgilendirilmiş olur hem de biz STK’lar olarak kendilerine destek vermiş oluruz.

Elazığ’ın Master Kentsel Dönüşüm Planı Var Mıdır ?

Elazığ’ın en büyük sorunlarından birinin kentsel dönüşüm  olduğunu belirten Erdoğan “ Kentsel dönüşümle ilgili yapılan çalışmaların kamuoyuyla  paylaşılması gerekiyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz demekle kamuoyu bilgilendirilmez.  Elazığ genelinde nasıl bir kentsel dönüşüm olacaktır, hangi mahdigereye hangi tip proje önerilmektedir? Merkez mahdigerelerde, eski mahdigerelerde ve ticari alanlardaki çalışmalar nedir ?  Bu sorular gibi akıllarda kalan belirsizliği ortadan kaldırmak için Elazığ’ın master kentsel dönüşüm programının bir an önce açıklanması gerekmektedir” dedi.

 

Sanata Duyulan İlgi Kadar Sanayiye de İlgi Duyulsun

İstanbul’da  yapılan Harput Senfoni Orkestrası’nın  konserine atıfta bulunan ELSAD başkanı avukat Murat Erdoğan “ İş adamlarımız, siyasilerimiz ve yöneticilermizin geçen günlerde yapılan bu sanatsal etkinlikte bir araya gelmelerinde mutlu olduğumuzu  belirtelim. Ancak; bu birlikteliği bahsettiğimiz sanayi alanları, kentsel dönüşüm ve çevre düzen planı için de  bir araya gelmelerini bekliyoruz.  Sanata duyulan ilginin bu alanlara da duyulması gerekir. Elazığ halkının böyle bir beklentisi vardır. Bu özveriyi  o organizasyona katılan bütün arkadaşlardan bekliyoruz” dedi.

ELSAD başkanı Murat Erdoğan son olarak  “bizim mesajlarımızın içeriğini  bayram yılbaşı  gibi kutlama mesajları olutuşturmuyor. Bizim mesajlarımız Elazığ’ın ihtiyaçları doğrultusunda çözüm önerileri içerir”diyerek konuşmasını sonlandırdı.