Eksiği Umut Yapmak

Türkiye 2023 yılında yapılacak seçimlere hazırlanırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, anketlerdeki son durumu açıklamış.

Eksiği Umut Yapmak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti oylarının yüzde 40 seviyesine ulaştığını belirten Mustafa Şen, "Bizim yaptığımız analizler yüzde 45'i hatta bazıları yüzde 46'yı gösteriyor." demiş.

Tabi bunları söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı. Hem de ARGE’den sorumlu Genel Başkan yardımcısı. Yani partinin hem oylarını hem de toplumdaki saygınlığını koruması hatta yükseltilmesinden sorumlu bir yetkili.

Tüm bu vasıf ve görevleri üzerinde toplayan bir Ak Parti kurmayı, parti oylarının yüzde 40’lara ulaştığını söylüyor. Yani yüzde 40 değil ama 40’a yakın diyor. 
Sonrasında da kendi temennisini ve muhtemelen de Cumhurbakanı Erdoğan’a söylediği  cümleyi kuruyor ve "Bizim yaptığımız analizler yüzde 45'i hatta bazıları yüzde 46'yı gösteriyor." öngörüsünü ortaya koyuyor.

Ne güzel bir değerlendirme değil mi? Hem yüzde 40’ın altındayız diyeceksiniz hem de bunu 45, 46’lara çıkartacağız diyerek kendinize umut vereceksiniz?

Keşke bu Ak Parti kurmayları, kendilerinin bile inanmadıkları bu oy oranlarını açıklayıp teselli bulacaklarına;  “Partinin oyu neden düştü, nerede hata yaptık, hatamızı telafi etmek için neler yapmalıyız, kırıp-döktüklerimizi nasıl toparlarız” diye bir endişenin ve gayretin içinde olsalar.

Tek yaptıkları geleceğe masallar okumak ve havanda su dövmek. 

Azığı, umut olan insanları çok gördük ama eksikliğini umut olarak gören ne bir insan ne de bir parti görmedik şimdiye kadar. Bu ancak, laf kalabalığı ile Erdoğan’dan gerçekleri saklamaya çalışan Ak partili danışmanların ve kurmayların ustalıkla yaptıkları ve ne yazık ki kabul ettirmede başarı sağladıkları bir yöntemdi. Ta ki 2019 İstanbul seçimlerinin yenilenmesine kadar. Bu tarihten sonra bu abartılı ve iyimser tablo  tutar mı bilinmez ama görünen o ki Ankara cephesinde de değişen bir şey yok..