Ekonomi 'Tetik'te

Ekonomik sorunlar sadece mutfağı değil sokağı da ateş yerine döndürdü. Gün geçmiyor ki Elazığ'da sokak ortasında bir silahlı çatışma yaşanmasın. Bu silahlı kavgaların hepsinin ortak noktası ise ekonomik kaynaklı alacak verecek davası.

Ekonomi 'Tetik'te

Ülkemizde yaşanan ekonomik sorunları sadece mutfağı ve piyasayı etkilemiyor. Ekonomik sorunlar ve piyasa durgunluğu sebebiyle borçlarını ödemekte zorluk çeken insanlar, alacaklılar arasında silahlı kavgaya varan çatışmalar yaşanıyor.

SON OLAY SANAYİ MAHALLESİ’NDE
Meselenin alacak-verecek davası olduğu son olay ise   Sanayi Mahallesi’nde meydana geldi.

 Edinilen bilgiye göre, bir grup ile A.D. arasında alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya döndüğü olayda, A.D. silahla vurularak yaralanırken şüpheli şahıslar ise kaçarak uzaklaştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.  Yapılan çalışmada şüphelilerin B.B., M.S.B. ve A.B. olduğu tespit edildi. Kimlikleri tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

İKİ GÜNDE BİR YAŞANIYOR
İlimizde hemen hemen her gün benzer çatışmalar yaşanıyor. Emniyet kayıtlarına sık sık düşen ve basına yansıyanlar yanında yansımayan olaylar da düşünüldüğünde, vatandaşların ekonomik sıkıntı içinde olmakla birlikte ödeyemedikleri borçları yada borç verdiği paraları alamadığı için  zor durum da kalıyor ve istenmeyen olaylar yaşanıyor.

EKONOMİK ŞARTLAR DİKKATE ALINMALI
Yaşanan ve çoğunluğu alacak verecek davasından kaynaklı kavga ve çatışmaların olması için her iki tarafın da son ekonomik şartları dikkate alarak ve anlayış göstererek makul bir zeminde buluşmasıyla benzer sorunların yaşanmayacağını ifade eden uzmanlar, bu konuda meseleyi bilen her iki tarafın yakınlarının devreye girerek uzlaşı zemini oluşturması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

TAHRİK VE ANİ PATLAMALARA DİKKAT
Alacak verecek davası yanında her türlü anlaşmazlık ve tartışmalı konularda her iki tarafında hem dikkatli, özenli, hassas bir dil ve üslupta olması hem de tahrik ve tahkir edici ifadelerden ve  davranışlardan kaçınması gerektiğini ifade eden uzmanlar, anlaşmazlığa düşen kişilerin görüşmelere yalnız gitmemeleri, gerekirse yakın çevrelerinden makul olan kişileri yanlarına alarak görüşme sağlamalarını tavsiye ediyorlar.

SİLAH TAŞIMA YAYGINLAŞTI
Son yıllarda silah taşıma ruhsatı mevzuatının değişmesi ile geniş bir kitleye taşıma ruhsatlı silah taşıma yetkisi verildiğine dikkat çeken uzmanlar, ruhsatlıların yanında kaçak  silah taşıma oranında da ciddi artışlar yaşandığını ifade ediyorlar.