Eğitimde Ultra Reform! 

Türkiye'de bir türlü dikiş tutmayan, her bakanla birlikte sistem değişikliğine gidilen alanlardan olan eğitimde son Bakan Mahmut Özer, ülkemize level atlatacak bir proje geliştirmiş. Uygulanacak bu projeyle değil ülkenin eğitim problemi, üretim ve enflasyonla mücadelede de reform yapılması hedeflenmiş.

Eğitimde Ultra Reform! 

Bakanlığın yeni projesini ilk kez açıklayan Bakan Özer, "Türkiye'de 81 ilde 100 noktaya, meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşımızın düşük fiyatla ekmekle buluşmasını sağlayacağız." diyerek dâhiyane bir projeye imza atmış.
Bu ülkenin en büyük sorunu da bu zaten. Hiç kimse kendi işine kafa yorup başarı sağlamak istemiyor. Herkes kendi işini bırakıp başka alanlarda fikir beyan eder. Ne demiş atalarımız, “ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver” 

Böyle bir sorun Milli Eğitim Bakanı’nın önceliği olmamalı. Öncelik Eğitimin sorunlarını çözmek, çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi eğitimleri alma noktasında görevini yapmaktır. 

Olacakları şimdiden söyleyelim. Dünyanın parasını verip 100 meslek lisesine ekmek üretim tesisleri kuracaklar, bir süre bu fabrika işletilecek, ardından birtakım aksaklıklar, işletim ve kalite problemleri çıkacak, hatta bazı olumsuz olaylar medyaya yansıyacak ve üretim duracak.

Geriye 100 okula kurulacak son teknoloji fırının enkazları kalacak.  Dolayısıyla  ortada kocaman bir bütçe açığı ile fiyasko kalacak. Böyle bir fikir kimden çıktı bilmiyoruz ama sonuçlarının  çokta iyi olacağına inanmıyoruz.

Daha dün kurulan Tarım Kredi Kooperatifleri beklenilen olumlu ticari atmosferi oluşturamamakla birlikte sırtımızda  şimdiden ciddi bir yük olmuşken, nasıl olur da okullar da böyle bir proje hayata geçer?

Ak Parti, halkı ve halkın gerçeğini okuyamama gibi kendi asli görevlerini başaramamayı perdelemek amacıyla ilgisiz konulara giriyor ve kaynak tüketiyor.

Dünyanın parasını verip ekmek üretim tesisleri kurulacağına, enflasyonu düşürün  ki un fiyatları ucuzlasın, halkta  ucuz ekmeği ekmekçiden alsın. Siz de gençlerimizin eğitimine yoğunlaşın ve geleceğimiz olan çocuklarımızı vatana ve millete hayırlı bir vatandaş olarak yetiştirin. 

Son olarak Bakan Mahmut Özer’in yaptığı bir çok proje ve çalışmayı destekledik ama bu projenin çok başarılı olacağına inanmıyoruz.