Eğitim ve İş Birliği Protokolü İmzalandı

Fırat Üniversitesi, ülkemizin yerli ve milli yazılım ve teknoloji firmalarından biri olan NETCAD Yazılım A.Ş. ile 'Eğitim-Öğretim ve Ar-Ge' alanında iş birliği protokolü imzaladı.

Eğitim ve İş Birliği Protokolü İmzalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Mavi Salonda gerçekleştirilen imza törenine, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar, NETCAD Yazılım şirketi Teknik Hizmetler ve Eğitim Direktörü Tunç Emre Toptaş, İş Geliştirme Uzmanı Murat Öztürk ile öğretim üyeleri katıldı.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, iş birliğinin her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyerek, “Eğitim-öğretim faaliyetlerini geliştirmek ve Ar-Ge projeleri üretmek için, özel sektörle yapılacak iş birliği çalışmaları çok önem arz ediyor. Bu tür işbirliklerinin artırılması için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar ise, imzalanan işbirliği protokolünün hayırlı olmasını dileyerek, NETCAD Şirketi ile Akıllı şehircilik ve mühendislik uygulamaları konusunda karşılıklı eğitim çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Prof. Dr. Akpınar, “ Eğitim-öğretim, bilim, sanayi ve teknolojiye yönelik çalışmalarımıza etkin bir şekilde devam etmekteyiz. Özellikle endüstriye ve uygulamaya yönelik çözüm ve teknoloji üretimine dayalı ortak araştırma geliştirme çalışmalarını artırmak, fakültemizin farklı bölümleri arasında çok disiplinli çeşitli çalışmaların yapılmasını sağlamak, eğitim-öğretimde öğrencilerimizin mezuniyet sonrasına bilgi ve tecrübelerini artırmak, girişimci öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin bilimsel gelişmelerine katkı sağlamak ve hem üniversitemize, hem şehrimize hem de ülkemize yararlı olabilmek açısından her imkânı değerlendirmekteyiz” dedi.

NETCAD Teknik Hizmetler ve Eğitim Direktörü Tunç Emre Toptaş da üniversiteler ve akademisyenlerle çalışmayı çok önemsediklerini belirterek, “Akademisyenlerin bilimsel bilgi birikimini, NETCAD’in Ar-Ge ve yazılım gücüyle birleştirip, elde edilen ürünlerin Türkiye’de fiilen kullanımını gerçekleştiriyoruz. Projeleri yazılıma dönüştürüyoruz. Analiz ve sentez yapıyoruz. Bu açıdan üniversitelerle ve akademisyenlerle çalışmayı çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar ile NETCAD Yazılım şirketi Teknik Hizmetler ve Eğitim Direktörü Tunç Emre Toptaş arasından eğitim ve işbirliği protokolü imzalandı.

Fırat Üniversitesi ve NETCAD Yazılım A.Ş. arasında Eğitim ve İş Birliği Protokolü kapsamında temel olarak,

1. NETCAD yazılım lisansları, Fırat Üniversitesi bünyesindeki fakültelerin bilgisayar laboratuvarlarına yalnızca akademisyen ve öğrencilerin kullanımı amacıyla ve yalnızca eğitim öğretim amaçlı kullanılmak üzere NETCAD tarafından her eğitim dönemi için ücretsiz olarak sağlanacak,

2.Coğrafi bilgi teknolojileri, haberleşme, lojistik yönetimi, insan bilgisayar etkileşimi, engellilere yönelik tasarım geliştirme, insan makine etkileşimi, mobil uygulamalar, altyapı sistemleri, veri tabanı yönetim sistemleri, bilgisayar destekli tasarım uygulamaları, akıllı kentler, kampüs bilgi sistemleri gibi konularda ortak araştırma faaliyetleri yürütülecek,

3.Fırat Üniversitesi ve NETCAD tarafından her eğitim döneminde belirlenecek uygun tarihlerde akademisyen ve öğrencilerin katılım sağlayacağı Netcad Teknoloji Günleri, Sempozyum ve Çalıştaylar düzenlenecek ve Kariyer günleri, Fırat Üniversitesi öğrenci kulübü organizasyonları gibi üniversitedeki organizasyonlara katılım sağlanacak,

4.Fırat Üniversitesi bünyesinde kurulacak ve ücretsiz hizmet verecek FÜ-NETCAD Akademi’yle, ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik FÜ-NETCAD Akademi eğitim programları düzenlenecek ve ortak Ar-Ge çalışmaları yapılacaktır.