Eğitim-Bir-Sen'den 30. Yıl Vefa Buluşması

Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şubesi tarafından Eğitim-Bir-Sen'in kuruluşunun 30. Yılı münasebetiyle 'Vefa Buluşması' programı gerçekleştirildi. Geçmiş dönemde yönetimlerde görev almış başkanlar, başkan yardımcıları, kurucu kadro, eski ve yeni ilçe başkanlarının davetli olduğu program Kültür Park Mamuratul Aziz salonunda gerçekleştirildi. Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Geçmiş dönem faaliyetleri içeren sinevizyon gösteriminin ardından söz alan Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi duygularını şu şekilde ifade etti

Eğitim-Bir-Sen'den 30. Yıl Vefa Buluşması

"Konuşmama "Bütün elbiseleri yırtsak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri" sözünü dilimize pelesenk eden kurucu genel başkanımız, yedi güzel adamdan biri olan rahmetli Mehmet Akif İnan'ı anarak başlamak istiyorum.

   Sendikamıza gönül vermiş, emek vermiş, bu uğurda bedel ödemiş, sendikanın bu günlere gelmesine katkıda bulunmuş siz değerli dava arkadaşlarıma, siz değerli Başkanlarım hoşgeldiniz diyor hepinizi Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Sendikamızın 30. Kuruluş yıldönmümüzü kutladığımız bu günde kurucu kadroumuzun tamamına, başkanlarımızdan Kamil Kara, Tahir Cevher, Yasin Karakaya başta olmak üzere Eğitim-Bir-Sen davasını 30 yıl boyunca sahiplenen ve bu günlere kadar getiren siz değerli dava arkadaşlarıma şükranlarımı arz ediyorum.

   Eğitim-Bir-Sen bir okul gibidir bizler için. Davayı sahiplendiğimiz, dostluğu, kardeşliği, fedakarlığı ve en önemlisi de vefa yı öğrendiğimiz bir okul.  Geçmişiyle bağını koparmayan, kökü mazide olan bir davanın mensuplarıyız. Rahmetli Akif İnan'ın da dediği gibi vefa elbisesi bizlere yeter. Bu geçici dünya hayatında bizlere kalacak olan onardığımız kalpler ve girdiğimiz gönüller olacaktır. Bugün Elazığ'da eğitim çalışanı olup da  Eğitim-Bir-Sen'in temas etmediği hiç kimse yoktur. Eğitim-Bir-Sen davasını yüklenen büyüklerimizden öğrendiğimiz ve genç kardeşlerimize aktardığımız en önemli şey "gönüllere girmek" dir. Temel değerlerimize bağlı kalıp Allah'ın rızasını gözetmektir. Bu fani dünyada hoş bir seda bırakmak en büyük gayemizdir. Bu bağlamda geçmişten geleceğe Eğitim-Bir-Sen davasını sahiplenmiş siz dava arkadaşlarımla böyle anlamlı bir gecede bir araya gelmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Allah sizlerden razı olsun. 

   Bu bir nöbettir. Nasıl geçmişte ağabeylermizi bu görevi başarıyla yerine getirdilerse bizler de şu anda yüklendiğimiz bu görevi tüm gayretimizle gece gündüz demeden başarılı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Davamızı daha yukarı taşımaya çalışıyoruz. Bizden sonraki arkadaşlara örnek olmaya çalışarak bizden sonra da davamızın yükselerek, taşıdığı vizyonu ve temsil ettiği misyonunu hakkıyla yerine getirmelerini temenni ediyoruz." 
Bahşi'nin konuşmasının ardından serbest kürsü şeklinde geçmiş dönem hatıraları yâd edilerek program sona erdi.