Eğitim-Bir-Sen: Aziz şehir El-Aziz'e bir öğretmenevi çok görülmesin!

Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Elazığ'a bir öğretmenevi kazandırılması için birçok girişim de bulunduklarını ancak henüz daha sonuç alamadıklarını, Elazığ'a bir öğretmenevinin çok görülmemesi gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen: Aziz şehir El-Aziz'e bir öğretmenevi çok görülmesin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Elazığ'ın öğretmenevi ihtiyacı için açıklamalarda bulundu.

Bahşi, "Eğitimci, sendikacı, kamu görevlisi, sivil toplum kuruluşu ve Elazığlılar olarak sesimizi yetkililere duyurmak, gereken adımların atılmasını sağlamak için çağrılarda bulunduk, basın açıklamaları yaptık, imza kampanyaları düzenledik ama hâlâ bir sonuç alamadık" dedi. 

İbrahim Bahşi açıklamasının devamında: "Elazığ depreminde büyük hasar görerek kullanılamaz hâle gelen öğretmenevi ile ilgili sorun, aradan bunca zaman geçmesine rağmen çözülmemiştir. Eğitimci, sendikacı, kamu görevlisi, sivil toplum kuruluşu ve Elazığlılar olarak sesimizi yetkililere duyurmak, gereken adımların atılmasını sağlamak için çağrılarda bulunduk, basın açıklamaları yaptık, imza kampanyaları düzenledik ama hâlâ bir sonuç alamadık.

1933 yılında Halkevi olarak inşa edilen, 1992 yılında 68 yatak kapasiteli Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu olarak hizmet vermeye başlayan, 24 Ocak’ta ilimizde yaşanan 6.8 şiddetindeki depremde ağır hasar alan binanın sonraki süreçte Kent Meydanı Proje kapsamında Elazığ Belediyesi’ne devredilmesi üzerine ilimizde bir öğretmenevi ihtiyacı hasıl olmuştur.
Deprem öncesinde defalarca dile getirdiğimiz öğretmenevi talebimiz maalesef hâlâ karşılanmamıştır. Depremden sonra ilimize gelen dönemin Millî Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a dosya şeklinde sunduğumuz talebimizi daha sonra siyasi ve bürokratik bütün makamlara ilettik.

Bununla da yetinmedik, sadece eğitim çalışanlarının değil, sivil toplum kuruluşlarının, bütün halkın talebi olan bu konuda imza kampanyası da düzenledik. İmza kampanyamıza şehirden verilen desteğin büyüklüğü, ihtiyacın ne kadar büyük ve elzem olduğunun göstergesidir.

Başta sendikamız olmak üzere ilimizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarının, halkımızın ve eğitim çalışanlarının talebini, bu talebin somut karşılığı olan binlerce imzayı Millî Eğitim Bakanlığı’na bugün teslim ederek, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi ile birlikte Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Emre Bilgili’yi ziyaret ettik, şehrin beklentisini, ihtiyacın aciliyetini kendisiyle paylaştık.

İlimizin ve camiamızın amaca hizmet edecek bir öğretmenevine kavuşmasının yanı sıra, son 20 yıl içerisinde dört defa bina değiştiren, adeta göçebe hayatı yaşayan il millî eğitim müdürlüğü personelinin çok zor şartlarda çalıştığı, konumu itibarıyla ulaşım problemi olan hizmet binasının da uygun bir yerde en kısa zamanda inşa edilmesi talebimizi de Sayın Bilgili’ye ileterek, deprem öncesi başlayan, depremden sonra daha da yoğunlaşan mücadelemizin bir sonuca ulaşması için adım atılmasını istedik.

Millî Eğitim Bakanlığı’ndan, şehrimizin ve hassaten eğitimcilerin bu sorununu görmesini, çözüm konusunda irade ortaya koymasını bekliyoruz.

Geleceğimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz, yarınlarımız için gecesini gündüzüne katan eğitim çalışanlarımız da bu şehirde yaşayan insanlar da yeni bir öğretmenevini sonuna kadar hak ediyor.

Bir defa daha yetkililere sesleniyoruz: Sesimiz duyulsun, Aziz şehir El-Aziz’e bir öğretmenevi çok görülmesin!" ifadelerine yer verdi.