Efes'e Elazığ'dan tebrikler

THY Euroleague finalinde karşılaştığı İspanyol ekibi Barcelona'yı 86-81'lik skorla mağlup ederek şampiyon olan Anadolu Efes, ülkeye bayram havası yaşattı

Efes'e Elazığ'dan tebrikler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Ahmet Çöteli
Türk Hava Yolları Euroleauge Final maçında Almanya’da karşılaştığı Barcelona’yı 86-81 yenerek şampiyon olan temsilcimiz Anadolu Efes, son yıllarda ülke sporunun en prestijli kupasının sahibi oldu. Bir çok kişi ve kurum Anadolu Efes’i şampiyonluğundan dolayı kutlarken, Elazığ’dan temsilcimize tebrik mesajları yağdı. O mesajlardan bazıları şöyle;
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, THY Euroleague şampiyonu olan Anadolu Efes için tebrik mesajı yayımladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi:
"Turkish Airlines EuroLeague finalinde Avrupa Şampiyonu olan Anadolu Efes’i canı gönülden tebrik ediyorum. Göğsümüzü kabartan bu büyük başarıda emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum."

BAKAN KASAPOĞLU
Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
"THY EuroLeague 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlama başarısı gösteren Anadolu Efes Basketbol Takımı’nı tebrik ederim. Ülkemizin, kulüpler bazında kazandığı en büyük zafer olan THY EuroLeague şampiyonluk kupasını, Fenerbahçe’nin ardından ikinci kez ülkemize getiren Anadolu Efes’e ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Türk basketbolunun gelişimine her zaman destek olan, başta Anadolu Grubu adına Tuncay Özilhan olmak üzere, bu zaferin mimarı Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman’a, parkede mücadeleden vazgeçmeyen sporcu kardeşlerime, istatistikçisinden malzemecisine kadar Anadolu Efes Spor Kulübünün bütün ekibine şükranlarımı sunuyorum."

ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Tebrikler Anadolu Efes...
Euroleague şampiyonu olan Anadolu Efes’i yürekten kutluyorum.” Sözleriyle şampiyonluğu kutladı.

ŞERAFETTİN YILDIRIM
Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Anadolu Efes’in şampiyonluğu sonrası sosyal medya hesabından; Avrupa’nın devi #AnadoluEfes
Tebrikler çocuklar. Bu gurur hepimizin...” sözlerini paylaştı.

MUSTAFA GÜR
Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, “Yarım kalan hikaye mutlu sonla bitti; Temsilcimiz #AnadoluEfes, tarihinde ilk kez #EuroLeagueşampiyonu! TebriklerEfes, tebrikler Ataman” sözleriyle şampiyonluğu kutladı.

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU
TBF'nin resmi internet sitesinden yayımladığı mesajında, "Turkish Airlines Euroleague’de 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan temsilcimiz Anadolu Efes'in teknik, idari ve oyuncu kadrosunu kutlarız" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
TFF'nin resmi internet sitesinden yayımladığı mesajında, " Anadolu Efes Basketbol Takımı, 2020-2021 sezonu THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Barcelona’yı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.
Türkiye’nin gururu olan Anadolu Efes’i kutlar, basketbol tarihimize geçen bu başarıdan dolayı, yönetim, teknik ekip ve sporcuları yürekten tebrik ederiz. " denildi.