Duyda İnanma! 

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Öze Dönüş Platformu'nun İstanbul'da düzenlenen 2022-2023 dönemi haziran ayı toplantısına konuk oldu.

Duyda İnanma! 

Etkinlikte kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Öztrak, "CHP, PKK, PYD ve HDP ile yol yürüyebilir mi? HDP, CHP'den içişleri, adalet ve milli savunma gibi kritik bakanlıkları talep eder mi? CHP yönetimi HDP'nin taleplerini nasıl karşılar?" sorusuna, "Biz, Kuvayımilliye ile Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk unsurlarını genlerinde taşıyan bir partiyiz. Biz, bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünün, tekliğinin garantisi olan partilerden bir tanesiyiz. Biz, 'Her türlü terörün Allah belasını versin.' diyen partiyiz. Onun için bizim durduğumuz yer bellidir. Biz, bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin garantisiyiz" diyerek kaçamak bir cevap vermiş. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Van'da Belediye Başkanları Çalıştayı'nda, "Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişileri ya da düşüncelerinden ötürü kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyorsanız Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün katıldığı "Yeni Dönemde AB ve Türkiye" isimli toplantıda, terörle mücadele yasasında değişiklik vaadinde bulunmuş, Avrupa Birliği yetkililerine hitaben yaptığı konuşmada, "Terörle mücadele yasası, uluslararası hukuk normlarına göre yeniden şekillendirilmeli" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her defasında HDP’ye sıcak mesajlar vermesi zaten gelinen noktayı özetliyor. Olası bir Millet İttifakı iktidarın da HDP’ye gerekli bütün öncelikler verilecek. 

Öte yandan CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın ,kendisine sorulan soruya kaçamak cevaplar vermesi gerçeği değiştirmiyor. Ayrıca verdiği cevaplarda inandırıcı gelmiyor.

CHP her ne kadar HDP ile arasına mesafe koyar bir görüntü verse de bu partiden gelecek oyların hatırına Demirtaş’a özgürlük isteyebiliyor. Kimlere ve hangi mahfillere nasıl sözler verildi ve cumhurbaşkanı olma uğruna nasıl bir kirli pazarlık yapıldı bilemiyoruz.

Bildiğimiz tek şey, ülke bu kirli ittifaka teslim edilmemeli…