Duyarlı Olalım…

Geçtiğimiz yıl binlerce dönüm ormanımızı yangınlarla kaybettik. Birçoğu terör örgütünün ülkemizi zayıflatmak, gücünü kırmak amacıyla çıkardığı yangınlara, vatandaşların dikkatsizliği sonucu  yangınlar da eklenince özellikle Akdeniz bölgesi ormanlarımız büyük kayıp yaşamıştı.

Duyarlı Olalım…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devletimiz olası orman yangınları için önlemlerini almaya devam ediyor. Bu kapsamda bölgemize de bir yangın helikopteri tahsis edildi. 

Elazığ Bölge Orman Müdürlüğü  koordinesine verilen yangın söndürme helikopteri, yangına hassasiyet durumu nedeniyle Bingöl sınırları içinde konuşlandırıldı.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Orman İl Müdürü İbrahim Börü, “Orman Genel Müdürlüğümüzce Elazığ Orman Bölge Müdürlüğümüze 1 adet yangın söndürme helikopteri görevlendirilmiş olup, yangın söndürme helikopteri yangına hassasiyet durumu nedeni ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüz sınırları içerisinde konuşlandırılmıştır. Yangına hassasiyet noktasında 2’inci bölge grubunda olan ilimizde yangın söndürme helikopterinin oluşu, orman yangınlarına karşı daha etkin bir mücadele vermemizi sağlayacak olup 2 adet arazöz, 2 adet ilk müdahale aracı, köylerimize konuşlandırdığımız 16 adet su tankeri, 1 greyder ve yangın söndürme ekiplerimiz ile yangın sezonuna hazırlanmış bulunmaktayız” dedi.

Hepimizin bildiği gibi yaz aylarında ülkemizi en fazla yoran ve hepimizi üzen konu yangın. Piknik ateşi yakmaları , anız yakmaları, yolculuk esnasında sigara izmaritlerini yol kenarına atmalar başlıca yangınların sebepleri olarak görünüyor.  Devletimiz yaz ayı nedeniyle gerekli önlemleri alırken,bizler de gerekli önlemlerimizi ve duyarlılığımız göstermemiz gerekiyor. 

Unutmayalım ki ormanlar bizlerin en önemli zenginliğidir.Doğamıza sahip çıkalım ve gerekli hassasiyeti gösterelim. Bizler de her yerde  vatandaşlarımızdan  ormanlık alanlarda piknik ateşi yakmamaları, anız yakmamaları, yolculuk esnasında sigara izmaritlerini yol kenarına atmayıp orman yangın riski oluşturacak durumları yapmamalarını isteyelim…

Benzer konularda daha bir hassasiyet içinde olup orman yangını veya yangın dumanı gördüğümüzde ücretsiz olan 112 veya 177 yangın ihbar hattını arayalım…