Duyarlı MKYK Üyesi

Şamil Tayyar. Ak Parti'den üç dönem Gaziantep Milletvekilliği yaptı. Şimdilerde MKYK üyesi.

Duyarlı MKYK Üyesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem köşe yazarlığı yaptığı gazetelerde hem de katıldığı televizyon programlarında Ak Parti’nin doğru yaptığı  icraatları ayrıca da yanlış ve eksikleri açık yüreklilikle dile getiren bir isim.

Aynı tavrı MKYK toplantılarında da gösterdiği  eksik ve yanlış gördüğü hususları dile getiren bir samimiyet ve duyarlılığa sahip.

Ak Partinin sorun ve açmazlarına en çok içi yanan ve bunun izale edilmesi ile ilgili görüşler ortaya koyan vefalı bir isim.

Yapılan hizmetlere güvenerek seçim kazanılamayacağını ve Ak Parti’nin en büyük sorununun hayat  pahalılığı olduğunu ve buna yoğunlaşması gerektiğine bakın nasıl dikkat çekmişti bir hafta önce:

“Tüm günahı iletişim/piar eksikliğine ciro etmek, başı kuma gömmektir.

Temel sorun, seçmen davranışındaki değişimin kavranamayışıdır.

Toplum 2002 öncesi/sonrasını karşılaştırmıyor, zira o hesabı gördü.

Düşük gelir de mega proje heyecanını azalttı.

Yeni hikâyeye ihtiyaç var.”

Aynı Şamil Tayyar, birkaç gün önce CHP’nin oyu artıyor diye açıklama yapan Bülent Arınç’a da tek karşılık veren isim olmuş ve şunları sosyal medya hesabından yazmıştı;

“Kurulacak çok cümle var ama kelime israfına değmez.

Aynada başkasını gördüğünü sanan zavallı bir mitomani hastası.

Artık benim değil psikiyatrinin konusu.

Rabbim şifasını versin.”

Aynı Şamil Tayyar,  

Merkez Bankası'nın faizlerde indirime gitmesinin ardından döviz kurlarında yaşanan yükselmeye ilişkin Twitter hesabından değerlendirmede bulundu.

Toplumun yüksek kur politikasına tepkili olduğuna dikkat çeken Şamil Tayyar, bu politikanın mimarının kamuoyunu aydınlatması gerektiğini söyledi.

AK Partili Şamil Tayyar, "Ekonomi yönetiminin uyguladığı yüksek kur politikasının mutlaka bir izahı olsa gerek. Toplum tepkili, zihinler karışık. O halde politikanın mimarları, kamuoyunu ayrıntılı şekilde aydınlatmalı, güven vermeli, umutlandırmalıdır. Buna fazlasıyla ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Ak Parti, Şamil Tayyar ve yapılan eksiklikleri gören, aykırı gibi görünse aslında en samimi ve hasbi tutumuyla daha kötüye gitmeme adına uyarı görevini yapan vefalı isimleri dinlemesi ve kulak asması gerekir.

Belki ilk etapta acıtıyor bu sözler ama önlem alınmadığı takdirde daha acı tabloların yaşanmaması açısından bu uyarılar önemli ve dikkate alınmalı.