Dürüst Gazeteciler İçin...

Dürüst Gazeteciler İçin...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

T3 Vakfı İBB'den yardım aldığına dair iftiralar hakkında açtığı ve sonuçlanan bir davasından daha kazandığı 30 bin TL'yi, kimseye iftira atmayan gazeteciler yetişmesi amacıyla iletişim fakültesi öğrencilerine burs olarak vereceğini açıkladı.

Selçuk Bayraktar sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Vakfımıza yönelik iftirada bulunan kişilerden mahkeme yoluyla kazandığımız tazminatları, mesleğini ahlakla icra eden, kimseye iftira atmayan gazeteciler yetişmesi ümidiyle iletişim fakültesi öğrencilerine burs olarak vereceğiz." dedi.

Bu karar ile hem hak yerini bulmuş oldu hem de medya sektöründe yalan-yanlış haber yapan, mesleğini, kendi çıkarlarına alet eden, tehdit, şantaj ya da farklı algılarla kişisel menfaat sağlayan bazı gazeteciler yerine, işini objektif ve gazetecilik ilkelerine uygun olarak yapmaları amacıyla İletişim Fakülteleri öğrencilerine burs olarak verilmesi kararlaştırılmış.

Yargı kararı kadar, mahkeme sonucu elde edilen tazminatın ulaştırıldığı kesim çok önemli ve çok anlamlı.

Burada sadece gazetecilere verilmiyor mesaj. Aynı zamanda gazeteci yetiştiren kurumlara da önemli bir mesaj veriliyor.

Medya sektörüne eleman yetiştiren lise ya da fakülte hocalarına; “Öğrencilerinizi meslek etik kuralları yanında iyi örnek olabilecek rol model gazeteciler gibi yetiştirin. Mesleği ile birlikte kendini de rezil etmiş bazı insanlara öykünmek yerine onurlu bir hayatı yaşamayı tercih eden gazetecileri örnek almalarını sağlayan bir eğitim” verin mesajı verilmiş.

Ülkenin Selçuk Bayraktar gibi idealist ve çalışkan gençler ile kıt kanaat geçinse de mesleğini  hakkıyla yapan onurlu ve dürüst  gazetecilere ihtiyacı var.