Durmuş: 'Bölgemizde Kültür Turları İle Birlikte Hareketlilik Başladı'

Elazığ'ın turizm merkezi Sivrice ile ilgili açıklamalarda bulunan Turizm Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Taner Durmuş, turizmin gelişmesi için herkesin iş birliği içerisinde olması gerekiyor dedi.

Durmuş: 'Bölgemizde Kültür Turları İle Birlikte Hareketlilik Başladı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivrice ilçesi kendine has doğası, plajları, kamp alanları ve tesisleriyle Doğu'daki tatilcilerin gözdesi durumunda.

12 ay boyunca turist çekebilecek potansiyelde olan Sivrice, kış aylarında Hazar baba dağıyla, yaz aylarında ise Hazar gölüyle Elazığ’ın turizmine ve ekonomisine katkı sağlayan ilçelerin başında geliyor.

“BÖLGEMİZE KÜLTÜR TURLARI İLE BİRLİKTE BİR HAREKETLİLİK BAŞLADI”
Elazığ ve Sivrice ilçesinin turizm potansiyelini Turizm otel Yöneticileri Derneği yönetim Kurulu üyesi ve Mavigöl otel işletmecisi Taner Durmuş değerlendirdi. Durmuş, “Bölgemiz yavaş yavaş keşfediliyor. Bölgemiz bu yıl Mayıs döneminde özellikle kültür turlarının talebiyle karşılaştık. Bölgemize kültür turları ile birlikte bir hareketlilik başladı bizde işletme olarak geçmiş dönemlerden olan hazırlıklarımızla başladık. Hazar Gölü bölgesi çevre illere hizmet eden yine yurt dışından ve yurt içinden misafirleri ağırlayan hava kalitesiyle göle ait Siraz Göl Balığıyla yine yeşil alanıyla piknik alanlarıyla, plaj alanlarıyla hizmet eden bir bölge bu alanda Hazar Gölü’nü çok önemsiyoruz biz” ifadelerini kullandı. 

“BATIDAN GELEN MİSAFİRLER BURADAKİ DOĞAL GÜZELLİKLERİ, ETKİNLİKLERİ TAKİP EDEREK HİZMET ALMAYA GELİYORLAR”
Vatandaşların son zamanlarda Ege veya Akdeniz bölgelerine tatil gitmediği ifade eden Durmuş, tatilcilerin daha yakın bölgeleri tercih ettiğini söyledi. Durmuş, “Bölgemizin önemli özelliklerinden biri de son dönemde insanların Antalya, Ege, Akdeniz bölgesine tatile değil de daha yakın bölgeleri tercih ettiğini gördük yine batıdan gelen misafirlerin hem gastronomi keşif turu hem buradaki doğal güzellikleri, etkinlikleri takip ederek hizmet almaya geliyorlar bizde bunun için hazırlık aşamasındayız” dedi.

“İŞ BİRLİĞİ HALİNDE OLMADIĞIMIZ MÜDDETÇE TURİZM DE BİR YOL KAT EDEMEYİZ”
Turizmi geliştirmenin tek elden yapılabilecek bir şey olamadığını belirten Taner Durmuş; iş birliği yapılmadığı takdirde turizmde yol kat edilmeyeceğini belirti. Durmuş, “İşletmelerin, sivil toplumun, kamunun bir araya gelip bir çözüm paketi sunması lazım önce sorunların analizi yapılıp bu sorunları birlikte nasıl aşabiliriz bununla ilgili önlemler alınması lazım. Geçmiş yıllarda mavi bayraklı plajlarımız vardı Türkiye’de şuanda mavi bayraklı plaj varken Hazar Gölü kıyısında yok. Öncelikle problemimizden biri bu olması. Gölün temizliği, aydınlatılması yine ulaşımın turizm ulaşımla gelişiyor bu bölgeye hem Elazığ’dan hem çevre illerden ulaşımın sağlanması için gerekli tanıtım faaliyetinin hayata geçirilmesi lazım. İş birliği halinde olmadığımız müddetçe Elazığ’da sadece Hazar Gölü için değil turizm de bir yol kat edemeyiz. Ülkenin ekonomik olarak normale bindiği takdirde hem döviz girdisi olarak hem döviz geliri olarak hem turist kalitesi ve sayısı olarak turizmde bir yol kat edebileceğimizi inanıyorum” şeklinde konuştu. 

“HAZAR GÖLÜ KIYISINDAKİ İŞLETMELER TURİZM BELGELİ İŞLETMELER OLMALI”
Durmuş son olarak Hazar gölü kıyısında ki işletmelerin Turizm belgeli işletme standartlarında olması gerekiyor dedi. Durmuş, “Hazar Gölü kıyısındaki işletmelerin turizm belgeli işletmelerinin olması bunun için iş birliği halinde olmamız gerektiğini tekrar ifade etmek istiyorum” dedi.

Durmuş: 'Bölgemizde Kültür Turları İle Birlikte Hareketlilik Başladı'