DSİ, ŞEHRİN GELİŞMESİNİ ENGELLİYOR MU?

ULUOVA, KUZOVA VE HAMZABEY İÇME SUYU PROJELERİ YERİNDE SAYARKEN BU PROBLEMLERİ ÇÖZME GÖREVİ İLE KURULAN DSİ, ŞEHRİN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJELERE ENGEL OLMAYA DEVAM EDİYOR

DSİ, ŞEHRİN GELİŞMESİNİ ENGELLİYOR MU?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin ekonomik ve tarımsal üretim açısından kurak toprakların sulanmasını amaçlayan Uluova, Kuzova sulama projeleri ile yine şehrin en önemli problemleri arasında yer alan Hamza Bey İçmesuyu projesinde ciddi bir ilerleme kaydedemeyen DSİ, bakım, onarım ve temizliğini yapamadığı açık kanalların kapalı hale getirilerek çevre kirliliği yanında şehre yeni bulvarlar kazandırılması konusundaki duyarsızlığını sürdürüyor.

ULUOVA VE KUZOVA’YA NE GEREK VAR Kİ?..

Şehrin en önemli problemi ve ihtiyacı olan Uluova ve Kuzova sulama projesi konusunda başarısız olan DSİ’nin, Geçtiğimiz yerel seçimler  sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan MHP kökenli eski Bölge Müdürü İlker Arslan’dan sonra görevi devralan vekil bölge müdürünün de Uluova ve Kuzova’ya yeterli önemi vermediği görülüyor.

DSİ yönetiminin kamu kaynaklarını halkın hizmetine sunmak yerine,  saltanat  ve konfor  yönünde çalışmalar yapması   siyasilerin de tepkisini çekiyor. Kuruma değil şehre çalışmanın ve şehirle ilgili projelerin takibi ve tamamlanmasını geriye bırakan zihniyetin, artık yönünü de yüzünü de şehre çevirmesi gerekiyor.

ŞEHRİN GELİŞİMİ ENGELLENİYOR

DSİ; kendi görev sahasına giren önemli projeleri yeteri kadar takip etmemekle kalmıyor, şehrin önünü açacak projeleri de engellemeye çalışıyor. Elazığ Belediyesi tarafından şehrin batısını doğuya ve özellikle de Fethi Sekin Şehir Hastanesine bağlayacak ana bulvar için öngörülen yeni bulvarın inşasına da sıcak bakmadığı iddia ediliyor.

Şehrin kuzeyinde taşkın sular için geçmiş yıllarda yapılmış açık kuşaklama kanalının, mevcut debisinin iki katı kadar bir hacimle kapalı hale getiren proje, farklı gerekçelerle engellenmeye çalıştığı iddia ediliyor. DSİ görev sahasında olmasına rağmen yıllarca temizlenmediği ve bakılmadığı için çöplük ve bulaşıcı hastalık yayan alanlar haline gelen açık kanal, devasa beton borularla kapatılmış ve üzerine Necmettin Erbakan Bulvarının devamı olarak Yunus Emre Bulvarı ve Gazi Caddesini rahatlatarak eski asker hastanesinin önünden Harput Yoluna oradan da  Ulukent üzerinden Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne bağlanacak yeni bir bulvar kazandırılmıştı.

ŞEHRİN KUZEYİ HAYAT BULACAK

Şehrin ana ulaşım akslarını rahatlatmakla birlikte Yenimahalle, Zafran, Esentepe, Feyzi Çakmak, Yıldızbağları ve Ulukent gibi zaten yeterince gelişememiş mahalleleri için önemli bir kazanım olacak ve bu mahallelerin de sosyal ve ekonomik olarak gelişmesini sağlayacak yeni bulvarın yapıma “açık kanal kapatılmamalı” gerekçesi ile itiraz eden DSİ, mevcut kanal kapasitesinin iki katı su alabilecek yeni kapalı kanalları nedense görmezden geliyor.

YÖNETİCİLER EL ATMALI

Şehrimizin önemli bir ihtiyacı olan ve yağmur sularının her sokak başında ızgaralarla kapalı kanala iletecek sistemlere rağmen engellenmeye çalışılan yeni bulvarın yapımı için il yöneticileri ve siyasilerinde devreye girerek şehrin yeni bir bulvar kazanmasını sağlayacak projeye olumlu bakarak sorunun çözümlenmesi bekleniyor.