DSİ'nin Medya İlgisi

DSİ Genel Müdürlüğü'nün medya ve tanıtım ofisi çok iyi çalışıyor olacak ki sık sık illere yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalar yapıyorlar.

DSİ'nin Medya İlgisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu açıklamalardan biri  daha kamuoyu ile  paylaşıldı.
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Doğu’nun ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Elazığ’ımız da ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 84 adet Tesis ile 2 Milyar 509 Milyon 152 Bin 989 TL yatırım yaptık, Elazığ’da son 18 yılda 15 baraj inşa ettik. Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır. Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır. Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir.”dedi.

Son 18 yılda Elazığ ilinde inşa edilen 9 sulama tesisi ile 137 Bin 220 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını belirten Genel Müdür YILDIZ,  “Böylece Elazığ topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 98 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık. Elazığ’ımız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 6 adet sulama inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 6 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 173 Bin 770 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık 251 Milyon 235 Bin TL katkı sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Elazığ zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır. Doğu’nun ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Elazığ’ımız da ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 84 adet tesis ile 2 milyar 509 Milyon 152 Bin 989 TL yatırım yaptık. Elazığ’da son 18 yılda 15 baraj inşa ettik” ifadelerini kullanmış.

Bu haber, yerel medya organlarımızda güncel haber olarak yer alsa da benzer bir haber ve rakamlar bundan 3 ay önce de paylaşılmıştı.  Hem de yine Genel Müdür’ün cümleleri ile.

Genel Müdür, eski Genel   Müdürlerden Veysel Eroğlu’nu örnek alıp önce milletvekili, ardından da bakanlık gibi bir düşüncenin eseri olarak mı il bazlı açıklama ve rakamlar verir bilemiyoruz ama haberin tekrara düşülen bir açıklamadan ibaret olmasının şöyle de bir açmazı var:

Öncelikle bu tür haberler neden DSİ 9.  Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanmıyor da Genel Müdürlük tarafından açıklanıyor. Geçtiğimiz aylarda DSİ 9. Bölge Müdürlüğüne atanan ve mesleğindeki tecrübesi, vizyonu ve şehrin en önemli sorunlarından başlayarak yaptığı iş programı ile başarılı bir performans ortaya koyan Mahmut Dündar’ın çalışmaları sahaya zaten yansıyor.
DSİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarını tekrara düşecek kadar Genel Müdürün ağzından kamuoyuyla sık sık paylaşmak yerine, kendine bağlı bölge müdürlüklerine daha çok ödenek aktarma noktasında gayret gösterse ülkemiz için de şehrimiz için de daha faydalı olur diye düşünüyoruz. 

Sayın Genel Müdürümüz, Uluova sulama projesine çok düşük bir  ödenek ayrılmasını  söz konusu bile etmiyoruz. Zira bu mesele biraz da seçilmişlerin meselesi.