Doymaz Bunlar Keko!

Ülkemizin en önemli sorunu ekonomi, enflasyon ve işsizlik. Ak Parti hükümetini de en çok zora sokan konu ve muhalefetin de buradan yol bularak sesini yükselttiği tek konu ekonomi.

Doymaz Bunlar Keko!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle son günlerde altın ve dövizin hızlı düşüşü “Ekonomide işler rayına girdi mi?” sorusunu akıllara getiriyor.

Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde, IMF'nin Türkiye yetkililerinden peş peşe önemli açıklamalar geldi.

Piyasaların gözlerini Merkez Bankası'ndan gelecek kararlara çevirdiği saatlerde IMF yetkilileri, Türkiye ekonomisinde değişen politikaların olumlu yansımaları olacağı yönünde değerlendirmelerde bulundu.

Uygulanan politikalarla enflasyonun kademeli olarak düşeceğini söylen IMF Türkiye Masası Şefi Donal McGettigan, "Kredibilitenin iyileşmesini sağlayan politika değişikliği, enflasyonu da kademeli olarak düşürecektir. Sıkı ve sürdürülebilir para politikası uygulaması, Türkiye ve yurt dışındaki yatırımcıların güveni için hayati önem taşıyor." dedi.

IMF Türkiye Kıdemli Daimi Temsilcisi Ben Kelmanson ise, yapısal reformların salgının etkilerini azaltmaya yardımcı olacağını ifade etti.

Kelmanson, "Türkiye'de 2022'den itibaren büyümenin yüzde 3,5 civarındaki potansiyeline geri dönmesini tahmin ediyoruz. Mali sektöre, finansa, iş gücü piyasası ve şirketler kesimine yönelik hedef odaklı yapısal reformlar salgının olası uzun vadeli etkilerini hafifletmeye yardımcı olacaktır." demiş.

Hani bu sözler bu ülkede yaşayan ve ekonominin canlanmasını isteyen ben gibi milyonların hoşuna gitmiyor değil. Keşke dedikleri çıksa ve ülkemiz kalkınma yürüyüşüne devam etse.

Ama bu cümleler IMF yetkililerin ağzından çıkınca işin doğrusu işkillenmedik değil. Kaldı ki biz bu adamları kovmamış mıydık bu ülkeden? Dahası kendileri himmete muhtaç bir dede konumuna düşünce bizler borç vermemiş miydik bu kan emicilere.

IMF yetkilileri durup dururken böylesi, sözler sarf ediyorsa biliniz ki İsrail yeni bir ihalenin peşindedir ve ABD bunu yakından takip ediyordur.

Yok, yok biz bu duaya âmin demedik.  Ulusal IMF ülkemizin, yerli IMF’ciler de şehrimizin kanını emiyorlar. Ve ne hikmetse vampir gibi de bir türlü doymak bilmiyorlar.

Birilerini doyurmanın derdi ve gayretiyle elindeki makamdan olacak farkında bile değil bazı zavallılar…