Domatesi Nerden Alıyorsunuz?

Özellikle terör örgütü PKK ve FETÖ mensupları ile sol fraksiyona mensup mahkûm ya da yazar-çizerlerin Türkiye'deki cezaevlerinin yaşam koşullarının elverişsizliği ve sıkıntılarını sıklıkla gündeme getirme gibi bir alışkanlıkları var. Yine Gurup Yorum solisti Helin Bölek olayında olduğu gibi sol ve terör örgütü propagandistlerinin bunu bahane ederek açlık grevi yapmaları ve hatta ölme gibi bir gelenekleri var.

Domatesi Nerden Alıyorsunuz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak gerçeğin çok farklı olduğunu yine farklı bir isimden duyup öğrenmiş olduk.

Bilindiği gibi ünlü şarkıcı Halil Sezai, geçtiğimiz yıl eylül ayında komşusunu darp etmesinin ardından hapishaneye girmişti.

'İncir Reçeli' filmi ve 'İsyan' şarkısıyla adını duyuran Halil Sezai, katıldığı programda bilinmeyenlerini anlattı. Dışarıdan göründüğü gibi biri olmadığını ifade eden 41 yaşındaki sanatçı, yaptığı işlerden dolayı insanların kendisini farklı tanıdığını söyledi. Armağan Çağlayan'ın YouTube programında konuşan Sezai, pesimist bir insan olduğunu da belirtirken, geçtiğimiz yıl girdiği cezaevi süreci hakkında da açıklamalarda bulunmuş.

43 gün cezaevinde kalan müzisyen, "Hapishanede çok zorlanmadım. Belki saçma olacak ama iyi geldi. Bütün gün kitap okudum. Bu duruma nasıl geldiğimi düşündüm. Kendimle baş başa kalmak iyi geldi. Muhasebe yaptım biraz.

Yaşadıklarım bende sosyal fobi yaşatmadı. Gardiyanından müdürüne çok teşekkür ederim. Ön yargımı da kırdılar. İnsanlara çok yardım ediyorlar. Yemekler çok güzel. Çıkarken 'Bu domatesi nereden alıyorsunuz?' dedim.

Halil Sezai de bu sözlerinden dolayı tıpkı İbrahim Kalın’a saz çaldı diye kani mahallesinin hışmına uğrayan Erkan Oğur gibi sol ve bölücü cenah tarafından linç edilir mi bilinmez ama gerçek o ki en güzel domatesler cezaevine gidiyor ve mahkûmlara servis ediliyormuş.

Bundan çok etkilenen Halil Sezai de tahliyesinden sonra bu güzel domateslere ulaşmak için görevlilere “nereden alıyorsunuz? Sorusunu yoruyor. 

Demek ki oluşturulmak istenen algı başka, gerçek başka olabiliyormuş cezaevleri konusunda.