Doğrusu Ne?

24 Ocak depreminden sonra ilimizde TOKİ tarafından yapılan konutlarla ilgili yükselen niyetlerle birlikte memnuniyetler de oldukça fazla.

Doğrusu Ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eleştiri sağanağı ve psikolojik baskısı altında yerleştiği evden memnun olan ve yeni bir hayata merhaba diyen sağduyulu vatandaşlarımız, göreceği mahalle baskısı ve tepkilerden dolayı “Biz çok memnunuz” deme cesaretini gösteremese de yapılan konutlardan memnun olma oranı oldukça fazla.

Memnuniyet genelde üç türlü yaşanıyor. Birincisi her an yıkılma tehlikesi bulunan çürük bir evden sağlam bir eve geçmek, ikincisi yeni evine 20 yıl süre içerisinde ödeyeceği miktarın çerez parası mesabesinde az olması. Üçüncü memnuniyet ise daha kötü konum ve mevkide bulunan evi yerine kura çok güzel bir konumda, katta ve cephedeki bir evi çekmesi.

Memnuniyetsiz olanların hemen hepsi de bu üçüncü gurupta yer alan ve fakat eski evlerinin cephe ve konumlarının güzelliğine karşın ya 2+1 ya da bodrum kat kurası çekmekten kaynaklı bir mağduriyet.

Çok az sayıda mağdur ve memnuniyetsiz hemşerimizin hak arama mücadelesi ve yanlışların düzeltilmesi yönündeki çağrı ve beyanları, hem güzellikleri gölgede bıraktı hem de memnun olan hemşerilerimizin bu memnuniyetlerini ifade etmesine engel oldu.

Tüm bu sorunların yaşanmasına ise basit işleri bile planlamakta zorlanan ve sorumluluk almayan bürokrasi oldu. Üst yöneticiler ve siyasiler de zamanında mücadele etmeyince olay bu aşamalara kadar geldi.

Zaman zaman yerel medyaya yansıyan  vatandaşların memnuniyet dolu cümleleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duaları, mağdur olan hemşerilerimizi kızdırabilir ama bu durum da bir gerçek ve memnun olanlar çoğunlukta…