'Diyorlar…'

A Haber'in sabah kuşağı haberlerinin keyifli sunucusu Erkan Tan'ın verdiği bir haber sonrası yaptığı yorumun kendisine değil de başka kesimlere ait olduğunu belirtmek için kullandığı ve son harfi 'r'yi oldukça uzatarak 'diyorlarrr' kelimesini duymayanımız yoktur.

'Diyorlar…'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Televizyonda her gördüğümüzde bırakın tiryakisi olduğumuz diziyi, fanatiği olduğumuz takımın maçını bırakıp kendisini zevkle izlediğimiz Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, Cuma günü Kanal 23 Televizyonunda Usta Gazeteci Arif Çakmak’ın konuğuydu.

Her ne kadar halkın merakla cevaplarını beklediği soruları sorduğunda Çakmak’a “Sen de Fox Tv gibi sorular soruyorsun“ dese de önemli bilgileri de öğrenmiş olduk Sayın Demirbağ’dan.

Terör örgütü konusu açıldığında kontrolü kaybeden ve her söylediği cümlenin, PKK ve Fetö’nün sahte hesaplarından paylaşılarak kendisinin yıpratılmak istendiğini belirten Demirbağ, geçtiğimiz haftalarda kendisini ülke gündeminin birinci sırasına yükselten domates- biber sorusuna da cevap verdi.

Sözlerinin doğru anlaşılmadığını, söylemek istediğinin farklı olduğunu dile getirince, usta gazeteci Arif Çakmak, “Ama bu cümleyi herkes bu şekliyle anladı” dese bile Demirbağ bildiğinden şaşmadı.

Demirbağ’ın bu konudaki asıl önemli ve ses getiren açıklaması ise; “Bu açıklamadan sonra hemşerilerimiz beni arayarak tebrik ettiler. ‘zaten diğer milletvekilleri konuşarak gerçekleri söylemiyor, sen iyi konuştun, arkandayız sayın vekilim’ diyorlar” gibi bir cümle kurdu.

Tabi bu pası alan usta gazeteci Arif Çakmak, “Siz de mi aynı şeyi düşünüyorsunuz?” diye sorunca, olayın ciddiyetini anlayan Demirbağ,  hemen Erkan Tan’ın repliğine sarıldı ve “diyorlar” dedi.

Demirbağ’ın aşka ve şevke gelip dümdük konuşması ve bazı gerçekleri dile getirmesi kadar, “diyorlarrr” kelimesiyle tehlikeyi ustalıkla savuşturması da bir o kadar başarılı ve profesyonelce bir hazır cevapcılıktı. 

Ne diyelim bu pratik ve keskin zekâ ancak alkışlanır. Alkışlıyoruz ve bizler de Demirbağ’ın çoğunlukla yanlış anlaşıldığına inanıyoruz.