Deva Partisi Baskil İlçesini Ziyaret Etti

Deva Partisi Elaziğ İl Teşkilatı,Baskil ilçesini ziyaret etti. 

Deva Partisi Baskil İlçesini Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili açıklama yapan Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av.Mehmet Kangal,“Baskil ilçemize yapmış olduğumuz ziyaret neticesinde Baskil ilçemizin sorunları yerinde tespit edilmiş olup, Baskilli vatandaşlarımızla samimi bir sohbet gerçekleştirmiş bulunmaktayız.”dedi.

Başkan Kangal sözlerine şöyle devam etti:“İlimizin en eski ilçelerinden olan Baskil ilçemiz gerek ulaşım kolaylığı, gerekse verimli tarım arazileri bakımından çok büyük bir potansiyeli içinde bulundurmakla beraber maalesef mevcut iktidar tarafından adeta kaderine terk edilmiştir. Çaldığımız her kapıdan, selam verdiğimiz her kişiden adeta bir dokunup bin ah işitilmiştir. Esnaf çaresizlik içerisinde, gençler geleceğe umutsuz bir biçimde hayatlarını zor şartlar altında idame ettirme mücadelesi vermektedir.

Elazığ- Baskil  karayolunun yıllardır söz verildiği halde yapılmamış olması, en kaliteli kayısının Baskil'de yetiştirilip ancak pazarının başka illerdeki tüccarlar tarafından yönetilmesi, Baskilli kayısı üreticilerimizi her geçen gün daha da zora sokmaktadır. İlçeye devlet hastanesi yapılmış olmasına rağmen sağlık hizmetlerinin hastane şartlarında olmaması,  vatandaşlarımızın şikayetleri arasındadır. Depremden en çok etkilenen ilçelerden olmasına rağmen henüz deprem konutları teslim edilmemiş olup , vatandaşlarımız gelen kış mevsiminde ne yapacaklarını bilmediklerini, depremden dolayı, mağduriyetlerinin giderilmediğinden dert yanmaktadır. 

Baskil'in turizm konusunda da büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten vatandaşlar,  turizm konusunda da diğer konularda olduğu gibi Baskil'in sahipsiz  bırakıldığını dile getirmişlerdir. Deva Partisi olarak şirin ilçemiz Baskil'in sorunlarını yerinde tespit etmiş olup, Baskilli vatandaşlarımızın her daim yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Baskil ve Baskil insanı kaderine, sahipsizliğe terk edilmeyecektir. 

Gerek ulaşım, gerek kayısı, işsizlik, sağlık sorunları ve turizm gibi kronikleşmiş sorunlarını çözüme kavuşturmak için  sürekli mücadele etmeye devam edeceğiz.”dedi.