DEPREM UZMANI PROF.DR. NACİ GÖRÜR UYARDI:'YERLEŞİM YERLERİ DİKKAT ETMELİ'

Malatya'da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Hemşerimiz Prof. Dr. Naci Görür uyardı.

DEPREM UZMANI PROF.DR. NACİ GÖRÜR UYARDI:'YERLEŞİM YERLERİ DİKKAT ETMELİ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 11.27 sıralarında merkez üssü Malatya Pütürge olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğine olan deprem Elazığ'da da hissedildi. Elazığ depremi öncesinde uyarılarda bulunan ve uyarılarında haklı çıkan Hemşerimiz Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’daki depremin hemen ardından yeniden uyarılarda bulundu.

Görür yaptığı açıklamada, Elazığ depremi ile kırılan Sivrice-Pütürge kolu gittikçe kırılarak hemen hemen Çelikhan-Erkenek hattına dayandı” dedi.

 

GÖRÜR: BURADAKİ YERLEŞİMLER DİKKATLİ OLMALI

 Bölgedeki yerleşim yerlerinin dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Bilim Akademisi Üyesi Hemşerimiz Görür, “Malatya- Uluköy’de 4.9’luk bir deprem oldu. Elazığ depremi ile kırılan Sivrice-Pütürge kolu gittikçe kırılarak hemen hemen Çelikhan-Erkenek hattına dayandı. Bu depremler bu hattı stres transferiyle yüklemektedirler. Buradaki yerleşimler dikkatli olmalı” dedi.