Demirbağ, 'Geçinemiyorum, Danışmanlardan Borç Alıyorum'

Konuşmaları ve samimi açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Elazığ Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, Konya'da katıldığı bir televizyon programında milletvekili maaşıyla geçinemediğini ve danışmanlarından borç almak zorunda kaldığını ifade etti.

Demirbağ, 'Geçinemiyorum, Danışmanlardan Borç Alıyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

En düşük emekli maaşının 2500, asgari ücretin ise 4250 TL olduğu bir dönemde Kanal 42 televizyonunda  “Sümen Altı” programına katılan Demirbağ, şunları söyledi:

“Milletvekili maaşıyla ayın sonunu getiremiyorum. Danışmanlarımda 2000 TL borç alıyor ve ayın sonunu zorla getiriyorum. Ben geçmişte İBB’de bürokratken çok güzel geçiniyordum ve durumum şimdiden çok iyidi. Bir-iki yönetim kurulu üyeliğim de vardı. Kooperetiflere üye oldum iki ev sahibi oldum. Şimdi bu milletvekili maaşıyla mümkün mü? Yani her şey uzaktan göründüğü gibi değil.”

Demirbağ’ın bu açıklamaları geçim zorluğu çeken kesimlerin tepkisine sebep olurken, sosyal medyada yapılan bazı ironik paylaşımlarda asgari ücretlilere çağrıda bulunarak, Elazığlılara milletvekiline destek çağrısı yapıldı.  

İşte bir sosyal medya kullanıcısının Elazığlılara çağrısı;
Elazığlı asgari ücretli kardeşlerim....Vekiliniz maaşıyla geçinemiyormuş, siz gül gibi geçinirken o perişan durumda, aranızda para toplayıp neden yardımcı olmuyorsunuz?