Delilik Hali

Adana'dan geldi bu kez adına çılgınlık denen ama aslında delilik halini çoktan almış olan TikTok görüntüsü. Öyle ki bu görüntülerin karşılığı ancak akıl sağlığı yerinde olmayan birinin yapacağı türden...

Delilik Hali
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tiktok videosunda göbeğine kadar açık kıyafetlerle türbeye giren bir kadın; adeta manevi değerlerimiz ile dini hassasiyetlerimizi “ti'ye  alırcasına  hareketler sergiliyor. Sonunda da türbeye öpücük kondurduğu videosunu paylaşıyor "fenomen" olma hesap ve hayalleri ile!.. 

Şimdiye değin ülkemizde birçok türevine şahit olduk bu videoların. Ancak böylesi görülmüş şey değildi, hem de manevi atmosferin tüm dünyayı sardığı bu mübarek Ramazan ayında. Belki en çok da bu dokundu yüreğimize. 

Sahi bizlere ne oluyor?.. 

Silikon vadisi kurucularının; “sosyal medya, insanları avlamak için okyanusa attığımız ağ gibidir” açıklamalarına rağmen biz niçin bu tuzağa düşmek ve avlanmak için bunca hevesliyiz? 

Bir sosyal medya ağları kurucusunun; “Eğer size bir şey karşılıksız yani bedava sunuluyorsa demek ki orada ürün de malzeme de sizsiniz"  cümlelerinin öznesi hem de gönüllü öznesi olmak hangi aklın ürünüdür?

Neymiş efendim tiktok uygulamasını bedava indir, dikkat çeken bir video yükle tıklanmada pik yapınca gelsin paralar... Hem de bedavadan! Çok inandırıcı değil mi ama?...
Hakikaten de ürünün  ne olduğu apaçık ortada ve adamlar haklı...

Kolay yoldan para kazanmanın yolu ve  insanlığı kemiren en tehlikeli zehir bu mecralar günümüzde. Ve ne yazık ki yediden yetmişi sarmış durumda bu fasit daire ve kısır döngü. 

Yani 15 dakikalığına ünlü olunacak diye maddi manevi ne değer  varsa "yok" pahasına satışlarda.

Vicdan, saygı, hicap, merhamet, samimiyet, güzellik daimi huzur ve bakî mutluluk birer kuş olup uçuyor aramızdan böylelikle azar azar ve tüm mahremiyeti yerle bir ederek...

Yetkililer tiktoku tamamen kapatmak için daha ne bekliyor merak ediyoruz doğrusu. En önemlisi de bu gereksiz mecrada daha ne kadar zaman öldürecek ve şöhretin geçici hevesi ile hayatımızı ve zamanımızı sözde anlamlı kılmaya çalışacağız.