DEĞİŞİMİ VATANDAŞ GÖRÜYOR

Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse, Elazığ Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

DEĞİŞİMİ VATANDAŞ GÖRÜYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Hakimiyet Gazetesi Mahalle Muhtarlarının sesi olmaya devam ediyor.

Hakimiyet Gazetesinin bu haftaki durağı Elazığ’ın önemli mahallelerinden biri olan Abdullahpaşa Mahallesi oldu.Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse,yapılan çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi.

Muhtar Köse,yaptığı açıklamada, ’’7 Haziran 2015 ara seçimlerinde mahallemizde muhtarlık görevine başladım. 3 yıl içinde mahallemizde 40  yıldır ele alınmayan sorunları hizmetlerle mahallemize kazandırdık.’’ dedi.

MAHALLEMİZ BÜYÜDÜ

Abdullahpaşa Mahallesi hakkında da bilgiler veren Muhtar Köse,’’Mahallemiz 1973 yılında Sürsürü Mahallesi Ham Pınarı Mezrası olarak geçiyor. 1973 yılında Keban Barajının oluşmasıyla birlikte burada baraj evler dediğimiz müstakil tipte evler yapılarak 1800 evler oluştu. Her ilde olduğu gibi bizim ilde de batıya doğru bir gelişme var. Mahallemiz de batı tarafında olduğundan dolayı apartmanların artmasıyla bin 80 nüfuslu bir mahalle oldu. Mahallemiz büyüdükçe sorunlarımız da büyüdü. Tabi bu sorunları biz ilgili kurumlara ileterek çözüm bulmaya çalıştık.’’ dedi.

15 TANE PARKIMIZ VAR

Muhtar Köse, ’’Ben işe ilk başladığımda bir tane park vardı, şuan 15 tane parkımız var. Halen daha  yapılmaya devam ediyor. 3 yıl içinde mahallemizde 150 bin ton asfalt döküldü. Büyük caddelerimizin asfaltı yenilendi. Mahallemizin yüzde 99’u kaldırım parke seviyesine ulaştı. Şuan mahallemizin her bölgesinde kaldırım parke sıkıntısı yok. Mahallemiz Elazığ’ın en büyük mahallelerinden biri. Seçmen sayısı fazla bir mahalle. Genellikle emekli ve memur kesimin oluşturduğu bir mahalle.’’ diye konuştu.

 

ATM’LERİ MAHALLEMİZE KAZANDIRDIK

Muhtar Yavuz Köse, ’’Muhtar olarak seçildiğimde yollarımız henüz yoktu, her yer bozuktu, kaldırım ve yeşil alan yoktu. Vatandaş her işini çarşıda yapıyordu. Özellikle banka konusunda mahallemize ATM’ler kazandırdık. Cumhurbaşkanımızın muhtarla yapmış olduğu toplantı için davet edildik. Orada da mahallemizin sıkıntılarını dosyalara yazdık. Cumhurbaşkanımızın sayesinde devlet bankası olan Ziraat ATM’sini  mahallemize kazandırdık. İleriki zamanlarda Vakıf ve Halkbank ATM’si için de başvuruda bulunduk. Nisan ayı ile birlikte Ziraat Bankası Halkbank ve Vakıfbank ile ortak ATM kararı aldı. Vakıfbank ve Halkbank ATM’sine gerek kalmadan Ziraat Bankası’ndan da havale yapıp para çekilebiliyor.’’ dedi.

 

MAHALLEMİZ İÇİN KARAKOL YAPILMASINI İSTEDİK

Abdullahpaşa Mahallesi için Karakol yapılması yönünde müracaatları olduğunu ifade eden Muhtar Köse, ’’Önceden burada Abdullahpaşa Karakolu vardı. Karakol, merkeze çekilmelerden dolayı daha sonra Bahçelievler Karakol Amirliğine bağlandı. Şuan iki tane emniyet arsamızın boş olduğu zaten görünüyor. Biz bu arazileri tekrardan karakolu mahallemize kazandırmak için gerek bakanlıklara gerekse Cumhurbaşkanlığına dosya da sundum .Projelerde ürettik bunlarla alakalı. Şuan 2018 itibariyle bunun meyvesini almaya başlıyoruz. En yakın zamanda karakolumuz da tekrar mahallemize kazandırılacak. Emniyet Genel Müdürlüğünde Elazığlı hemşerilerimiz de var. Bu konuları Ankara’ya giderek onlara da izah ettim. Karakol olmasa dahi bu alana farklı bir emniyet hizmet alanı şeklinde farklı bir ekip kurulması talebinde de bulunduk. Bir iki ay içerisinde netleşecek.’’ dedi.

DEĞİŞİMİ VATANDAŞLAR GÖRÜYOR

Yavuz Köse, ’’Mahallemizde  112 Acil İstasyonu  ve Aile- Diş Hekimliği dediğimiz 3 bin 500 metrekarelik bir arazide 2018 yılsonunda hizmete girecek. Bu aylar içerisinde de ihalesi olacak bir alanı mahallemize kazandırdık. Bu arazi TOKİ’ye aitti. TOKİ’den bu arazinin hazine malına devrinin ardından da Sağlık Müdürlüğüne devir işlerinde büyük emeğimiz geçti. İnşallah bu yılın sonunda da vatandaşlarımızın  hizmetine girecek. Mahallemiz geliştikçe değişime de uğruyor. Bu değişimi vatandaşlarımız da görüyor. Muhtarlığa gelmeden önce vatandaşa verdiğim sözü tuttum, onların güvenini kazandım. Mühür ücreti için de aynı şekilde kimseden almayacağımı söyledim. Yakınlık derecesi maddi durumu fark etmeden 3 yıldır kimseden bu ücreti almıyorum. İkinci olarak ATM’ler konusunda vatandaşıma söz  vermiştim. Kurulan ATM’nin yanına da diğer özel bankalardan ATM’ler de gelecek. Bu bankalarla görüşmelerimiz halen  devam ediyor.’’ dedi.

 

EN BÜYÜK SORUNUMUZ ALTYAPI

Muhtar Köse, ’’Mahallemizin en büyük sorunlarından biri; altyapı çalışmaları ve sistemi. Altyapı genel olarak Elazığ’ın bir sorunu. Mahallemizde halen  1973 yılında oluşturulan altyapı mevcut. 2019 yılında mahallemizde altyapı çalışmalarına başlanılacak.. Mahallemizin dağlık tarafına doğru olan yeni kesiminde oluşan yeni site ve apartmanlarla birlikte aşağıdaki kanalizasyon ve su şebekeleri bu konuda sıkıntı çekiyor. Bunun ihalesine girip 2019 yılında çözüme kavuşturacağız. Alt bölge dediğimiz mahallemizin ilk kurulduğu bölgede elektrik kabloları duruyordu. Bu kabloları yeraltına alma işlemi başladı. Bu yıl da bir iki sokağımızda devam edecek. ‘’dedi.

 

KARAÇALI SUYU ÇEŞMELERİ YAPILACAK

Karaçalı suyu için çalışmalara başlanıldığını dile getiren Muhtar Köse, ’’Diğer bir konuda Elazığ’ın Karaçalı suyu. Mahallemizde iki Karaçalı çeşmesi bulunuyor. Biri Malatya Caddesi’nde Tofaş Kavşağı’nda diğeri de Trafo Kavşağı’nda yer alıyor. Mahallemizin iç bölgelerinde Karaçalı çeşmesi bulunmuyor. Bu konuda da Elazığ Belediyesi İşletme Müdürümüz ve Sayın Başkanımıza bu konuyu dile getirdik. Yıl içinde bir Karaçalı suyu deposu mahallemizin üst bölgesine yapılacak. Bu deponun yapımının artından 4-5 tane Karaçalı Çeşmesi kurulacak. Bu ay sonundan itibaren belki çeşmelerimiz için yer tespit eder, yapımına başlayabiliriz.‘’ dedi.

 

ELAZIĞ BELEDİYESİ NE İSTEDİYSEK YAPTI

Elazığ Belediyesinin  yapmış olduğu çalışmalardan memnun olduklarını ifade eden Muhar Köse, ’’Belediyemiz   ne söylediysek yaptı. Ülke genelinde ekonomik bir sıkıntı yaşanıyor. Şuan tasarrufa geçildi. Yoksa bu yıl içerisinde mahallemize bir taziye evi, pazar alanını da  modern ve kapalı bir hale getirilecekti. Bunlar 2019 yılına ertelendi. Biz de anlayışla karşılıyoruz. Önemli olan birlik ve beraberliğimiz. Devletimizin de zarar görmesini istemiyoruz. Belki bir yıl belki iki yıl da bekleyebiliriz. Sokaklarımızı, esnaflarımızı geziyoruz. Sitelerimizde apartman toplantılarına da katılıyoruz. Vatandaşımızın sıkıntılarını dinleyerek çözüm yolu arıyoruz. Mahallemizde huzur ve güveni yaşatmaya devam ediyoruz.‘’ dedi.