DEFİNECİLERDEN TARİHİ CAMİYE BÜYÜK SAYGISIZLIK

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde definecilerin tarihi Sarahatun Camii'nin altını kazdığı ortaya çıktı. 3 şüpheli yakalanırken, Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat definecilere tepki gösterdi. 

DEFİNECİLERDEN TARİHİ CAMİYE BÜYÜK SAYGISIZLIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarahatun Camii'nin 1500'lü yıllarda yapıldığını belirten Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Gece buraya gelerek caminin arkasındaki kısmı kazarak define arıyorlar. Jandarmanın titiz çalışması sonucunda 3 şahıs yakalandı" dedi. 

"TARİHİMİZİ YOK ETMEK İSTİYORLAR" 

Jandarma ekiplerinin definecilere göz açtırmadığını söyleyen Demirpolat, “Ekipler kimseye fırsat vermiyor. Daha önce de böyle şeyler oldu. Bu ilk olarak başımıza gelmedi, son da olmaz. Şunu da bilsinler jandarma her zaman enselerinde olacak. Jandarma, titiz çalışması ile gece görüşlü Drone ile Harput’un her yerini geziyorlar. Gizli kamera ve MOBESE'lerle izlenilmektedir. Hangi akla hizmetse Sarahatun Camii'nin doğuya bakan kısmını 3 define avcısı kazıyor, tarihimizi yok etmek istiyor” diye konuştu. 

"UZUN HASAN'IN ANNESİ 1463 YILINDA YAPTIRDI" 

Harput'un meydanında bulunan ve Akkoyunlu Hükümdarı Uzun Hasan'ın annesi Sara Hatun tarafından 1465 yılında mescit olarak yaptırılan caminin 1585 ve 1843 yıllarında yeniden yapılarak bugünkü halini aldığı biliniyor. Kare planlı, üzeri dört kalın sütuna dayanan kubbe ve kenarları tonozla örülen caminin minberi ise taş işçiliğinin en güzel örnekleri arasında yer alıyor.