Dağlardan Topladığı Çedene İle Sabun Üretiyor

Başak MERAL GÜNDÜZ/Hobisini mesleğe dönüştüren Tuba Bahçeci, atölyesinde kendi yaptığı özel sabunları müşterilerine ulaştırmaya devam ediyor. Doğal Sabunlar peeling, nemlendirme, parlatma ve canladırma dahil cilde sayısız fayda sağladığını söyleyen Bahçeci, cilt lekeleri, sivilce, sedef egzama ve akne gibi rahatsızlıkların giderilmesinde yardımcı olur. Her doğal sabunun özelliği birbirinden farklıdır. Amaçlarının insanların doğal sabunlarla tanışması ve fayda sağlaması olduğunu ifade etti.

Dağlardan Topladığı Çedene İle Sabun Üretiyor

DOĞAL SABUN MARKET SABUNUNDAN DAHA MI İYİ?
Bahçeci”El yapımı sabunlar, sabun yapım sürecinin bir sonucu olan ve cilde nem veren gliserini içerir ve cildiniz için faydalıdır. Gliserin havadaki nemi cildinize hapsetmenize yardımcı olan bir maddedir. Marketlerden aldığınız sabunlar gliserin içermez, bu yüzden cildinizi kuru bırakır ve tahriş eder. Üstelik gerçek sabun olmadıkları için, içerisinde bulundurdukları deterjanlar cildinizin kendi doğal yağını da yok eder. Fazla köpürsün diye ya da kalıba döküldüğünde daha kalın dursun diye sabunların içine onlarca kimyasal madde eklenmekte. Cilt sorunlarını sabunla çözdüğünü söyleyen insanlar da var ama doğal el yapımı sabunlarla! Hassas bir cildiniz varsa ya da elinizdeki çatlaklardan kurtulamıyorsanız bol yağlı, nemlendiricili bir doğal sabun derdinize derman olabilir”dedi.

NEDEN DOĞAL SABUN KULLANMALIYIM?
Tuba Bahçeci,”Doğal sabun yapımında kullanılan malzemeler kimyasal olmadığı için herhangi bir cilt kuruluğu ya da tahrişi yaşamazsınız.Cilt tarafından emilip kana karışabilen sentetik maddeler içermez. Doğal sabunları kokusu çok fark edilmese de market ürünlerinden daha taze kokar. Sabun yapmayı seven binlerce insan var. Tüm zanaatler gibi sabun üretiminde de üretici yaratıcılığını kullanıyor ve çeşit çeşit cildinize hiçbir zararı dokunmayan sabunlar üretiyorlar. Üstelik bununla da kalmıyorlar, yaptıkları araştırmalar ve sarf ettikleri efor da cabası. El yapımı sabunlardan asla bıkamazsınız, o kadar çok çeşidi var ki, kahvelisinden tutun yaban mersinlisine kadar! Sabun tariflerinin bir sınırı da yok, ne isterseniz kullanabilirsiniz, unutmayın. Doğal sabun yapan birini bulursanız istediğiniz meyveyi, sebzeyi ya da çiçeği sabununuzda kullanacağından şüpheniz olmasın. Yapmanız gereken tek şey sormak. Ben aklımıza gelebilecek veya yiyebileceğimiz her türlü meyve, sebze ve bitkiden sabun üretimi yapıyorum”dedi.

ÇEDENE SABUNU YAPIMINA GEÇİYORUZ
Tuba Bahçeci”Sonbahar ayında dağlardan topladığım çedeneleri temizleyip ayıkladık.Kavurma işlemini yaptık.Çekildikten sonra sabun yapım aşamasına ekledim.En çok saç dökülmesinde etkili diyebilirim.Egzama,sedef ve mantarda da oldukça etkili olduğunu söyleyebilirim.”


Tuba Bahçeci,”Doğal banyo kesesine dönüşen ve sadece lif yapımı için yetiştirilen kabaklar cilde şifa oluyor.Kabak lifi; baklagiller ailesine ait oldukça hızlı büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. İri ve dikkat çeken sarı çiçekleri olan bu bitki, kabakları olgunlaştıktan sonra çeşitli yöntemlerle lif haline getirilerek bugün bildiğimiz kabak lifini oluşturuyor. Cildi ölü derilerden arındırma işlemi yapmaktadır. Vücuda uygularken selülit gibi oluşumların önüne geçilmesinde yardımcı olur. Sivilce ve siyah nokta oluşumlarına iyi gelir. Vücuda kabak lifi uygulandığında kan dolaşımını hızlandırır. Sivilce izleri gibi yüzümüzde kalan ölü deri tabakasının atılmasında yardımcı olur.
Kişilerin istekleri doğrultusunda mum ve sabunu kuru bitkiler, kuru çiçekler, kuru meyveler gibi doğal ürünlerle birleştirerek kişiye özel, onları mutlu edecek ürünler tasarlıyorum.Sabun çeşitlerim 50 civarında.Siparişlerimle ilgili çok güzel geri dönüşler alıyorum.Bu da beni heyecanlandırıp çok mutlu ediyor.İşinizi severek yapıyorsanız tasarımlar kendiliğinden ortaya çıkıyor.Hem bahçemizde yetiştirdiğimiz bitkilerden elde ederek hem de hammaddesini başka şehirden elde ederek getirttiğimiz ürünlerle üretim yapıyorum. Bir kadın girişimci olarak tüm kadınlara sesleniyorum, eğer kadın isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Yeter ki istesin, güvensin ve inansın”dedi.

Dağlardan Topladığı Çedene İle Sabun Üretiyor
Dağlardan Topladığı Çedene İle Sabun Üretiyor
Dağlardan Topladığı Çedene İle Sabun Üretiyor
Dağlardan Topladığı Çedene İle Sabun Üretiyor
Dağlardan Topladığı Çedene İle Sabun Üretiyor
Dağlardan Topladığı Çedene İle Sabun Üretiyor
Dağlardan Topladığı Çedene İle Sabun Üretiyor