CUMHURBAŞKANINA RAPOR

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hakimiyet Gazetesini ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak'a önemli açıklamalarda bulundu. Erol, bir dernek tarafından yapımına başlanan ancak yeterli destek göremediği için yarım bıraktığı Şehit Fethi Külliyesi'nin kendi girişimleri ile projenin daha da büyütülerek ve fonksiyonel hale getirilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağının müjdesini verdi.

CUMHURBAŞKANINA RAPOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz / CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hakimiyet Gazetesine yaptığı ziyarette ülke ve şehir gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gazetemiz İmtiyaz sahibi  Ahmet Toprak ile görüşen Gürsel Erol, inşaatı duran Fethi Sekin Külliyesi’nden CHP’li belediyelerin Elazığ’a yapacakları hizmete ve Elazığ Belediyesi ile ilgili bir çok konuda dobra dobra konuştu...

FETHİ SEKİN ONUR KAYNAĞIMIZDIR

Kahraman Şehidimiz Fethi Sekin’in kabrinin yanında yapılmasına karar verilen Külliyenin inşaatının  8 aydır durdurulması ile ilgili  açıklamalarda bulunan Milletvekili Gürsel Erol,” Elazığlı hemşerimiz Fethi Sekin, teröristlerin İzmir adliyesine düzenlediği hain saldırıyı önlerken şehit olmuştu. Elazığlılar  vatanı için gözünü kırpmadan canını verecek bir yapıya sahiptir. Kahraman şehidimiz Fethi Sekin de öyle biriydi. Elazığ’ın onur kaynaklarından birisidir.”dedi.

ÖDENEK SIKINTISI KÜLLİYE İNŞAATINI VURMUŞ

Elazığ’a her geldiğinde şehidimiz Fethi Sekin’in mezarını ziyaret ederek babasıyla da görüştüğünü ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,  şunları ifade etti: “Ben şehidimizi İzmir’den tanıyorum. Kendisiyle görüşürdük. Kısmet oldu ben de Elazığ’a milletvekili olarak gelince, mezarını her geldiğimde ziyaret ederim. Elimden geldikçe de yardımcı olmaya çalışırım. Ama en son gittiğimde Fethi Sekin Külliyesi ile ilgili karkas bir inşaatın olduğunu ve bu inşaat sürecinin devam etmemesinden dolayı hem Şehit Fethi Sekin’in babası hem de oradaki insanlar ile görüşmeler yaptım. Bu işi yaptıran Samsun’da bir dernek varmış, bu derneğin başkanı ile görüştüm. Ödenek sıkıntısından dolayı külliyenin durdurulduğunu ve firma ile dernek arasından sorun olduğunu iletti.” diye ifade etti.

İZMİR BELEDİYESİ KÜLLİYENİN YAPIMINI ÜSTLENECEK

Bu durum karşısında kendisinin ilk önce Elazığ valisi daha sonra Baskil Kaymakamı ile görüşmeler yaptığını, yine ilgili dernek başkanı ile görüşerek külliyenin bitirilmesi ile ilgili kendilerinin de katkı sunabileceklerini ifade ettiğini belirten Erol,“Önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin külliyeyi  yapacaklarını ifade ettiğini söyledi.

Daha sonra Fethi Sekin’in İzmir’de şehit olması dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç beyi aradığını ve durumu kendisine anlattığında Külliyenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından memnuniyetle yapacaklarını ifade ettiğini açıkladı.

YENİ PROJE YAPIYORUZ

Fethi Sekin Külliyesi’nin yapımını İzmir Büyükşehir Belediyesinin üstlenmesinin ardından dernek başkanını aradığını ifade eden Milletvekili Erol, şunları söyledi: “Daha sonra dernek başkanını aradım. Buranın eski müteahhidi ile olan tüm ticari ilişkilerinizi ve sözleşmelerinizi kesin dedim. Çünkü biz o projeye de bağlı kalmayacağız. Biraz daha geliştireceğiz. Elazığ Mimarlar Odası Başkanı ile görüştük. Başkanımız projeyi bir çevre düzenlemesi yaparak, örnek bir proje yapacağız. Bunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer yaptıracak. Kendisi de açılışa katılacak. Toplum değer verdiği bu konular da herkesin bir şekilde sahiplenmesi lazım. Fethi Sekin gerçekten bu ülkenin birliği için şehit olan kahramanımızdır. Bu şehidimizin anılarının yaşatılması ve o külliyede isminin anılması ile ilgili  İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına başlayacaktır. Yasal süreç tamamlandıktan sonra çalışmalar başlayacak.” dedi.

KARDEŞ BELEDİYE ARIYORUZ

Milletvekili Erol, Elazığ’da CHP’li belediye olmadığı  için belediyeler direkt bir belediyeye yardım yapılamadığını  bunun da ancak “Kardeş Belediye”  aracılığı ile yapılacağını ifade ederek; “Aslında ilçe belediyelere de yardım etmek istiyoruz ama mevzuatta dolayı yardım edemiyoruz. Ama çözüm noktasında katkı sunacağız.” dedi.

HALK MARKETLERİ ZİNCİRİ KURULACAK

Ticaret Odası ile görüştüğünü ifade eden Gürsel Erol, “CHP’li belediyeler halk marketleri zinciri kurarak direkt üreticiden tüketiciye, yöresel ürünlerin alımları ile ilgili ticaret geliştirecek. Elâzığ’da bunlardan biri olacak. Bir takım yöresel ürünlerin bu marketlerden satılması ile ilgili girişimlerde bulunacağız.” dedi.

PTT MEYDANINA ÇAYDA ÇIRA HEYKELİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na bir teklif sunduğunu ifade eden  Erol  şunları söyledi: “Bir düzenleme yapıyoruz. Elazığ’ın sembolü Çayda Çıra. Onu da Eskişehir Belediyemize yaptıracağız.3 metre yüksekliğinde pirinçten, PTT meydanına bir Çayda Çıra heykeli yaptıracağız.”

HAZIRLAYACAĞIM DOSYAYI CUMHURBAŞKANINA VERECEĞİM

Elazığ ile ilgili detaylı bir bilgi notu hazırladığını belirten Milletvekili Erol, “Elazığ’da yapılan yanlış yatırımların ekonomiye kayıpları ile ilgili, hem de yapılması gereken yatırımların hangi boyutta olduğu konusunda desteklenmesi ve ödenek aktarılması ile ilgili sayın cumhurbaşkanına bir rapor hazırlıyorum. Bu rapor verilere ve sonuçlara dayalı olacak.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANINI ŞUAN ELEŞTİRMEYİ DOĞRU BULMUYORUM

Gürsel Erol,“ Belediye ile ilgili şuan için bir değerlendirmeyi doğru bulmam. Çünkü Belediye Başkanımız daha yeni göreve başladı. Bir yıllık bir süre tanımak lazım. Bir yıllık süre içerisinde kadrosunu oluşturup, Elazığ’ın sorunları ile ilgili konulara hakim oldukça bizde değerlendiririz.” dedi.