'Cumhurbaşkanımız Yanımızda'

Hakimiyet TV'nin canlı yayınına katılan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehir gündemi ve Belediye çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi. Altyapı sorununu tüm şehrin bildiğini aktaran Başkan Şerifoğulları, tüm projelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanlarında olduğunu, bugüne kadar tüm taleplerinin anında karşılandığını ifade etti.

'Cumhurbaşkanımız Yanımızda'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz haftalarda yayın hayatına başlayan ve İlimiz Valisi Erkaya Yırık, Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ı konuk eden Hakimiyet TV’nin bu haftaki canlı yayın konuğu Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları oldu.

Şehir yöneticilerinin konuk olarak ağırlandığı  “Şehrin Kalbi” programına katılarak yazarımız Ömer Enes Yılar’ın sorularını cevaplayan Başkan Şerifoğulları,  gündemdeki konularla alakalı önemli bilgiler verdi. 

YENİ PROJELERLE MODERN BİR ELAZIĞ 
Elazığ’ın altyapı probleminin yıllardan beri devam ettiğini belirten Başkan Şahin Şerifoğulları, özellikle su kesintileri ile ilgili kendilerinin de yorulduğunu, şehrin altyapı problemini çözeceklerini söyledi. 

Şehre değer katacak yeni  projelerle ilgili bilgiler de aktaran Belediye Başkanı Şerifoğulları, Yeni şehirlerarası otobüs terminali, mini terminal, fuar ve kongre merkeziyle ilgili bilgiler verirken, öğretmenevinin bulunduğu alanda yapılacak kent meydanı ve yeraltı otopark projesinin önümüzdeki hafta yapımına başlanacağı müjdesini verdi. 

“SU KESİNTİLERİNDEN BİZ DE YORULDUK”
Şehrin altyapı probleminin olduğunu ve bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şu ifadeleri kullandı: “Altyapıyla ilgili büyük bir problemimizin olduğunu bütün şehir biliyor. Su kesintilerinden bizler de yorulduk. Altyapının maalesef yetersizliği, çok eski yapılardan oluşması ve asbestli, kireçli boruların yani sağlıklı olmayan borulardan şehrimize su verilmesinden rahatsızız. Bununla birlikte çok ciddi manada da kayıp-kaçak su ve bunun belediyeye yükü var. Hamzabey Barajı’nın kendi şebekemize aktarılması ile birlikte su sorunumuzu kısmi olarak çözdük ama gün içerisinde oluşan arızalardan dolayı kesintiler vatandaşlarımızı da bizleri de yoruyor. Üstüne basa basa söylüyorum altyapı sorunu da ihalesini yaptıktan sonra kısa süre içerisinde şehrin büyük bir problemini de çözmüş olacağız, o zaman çok daha mutlu olacağız.” 

“CUMHURBAŞKANIMIZ YANIMIZDA”
Bakanlık ve bürokraside çözemedikleri sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardıklarını ve bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini geri çevirmediğini aktaran Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları: “Geçtiğimiz günkü toplantıda Cumhurbaşkanımız Belediye Başkanlarına çok önemli bir misyon yükledi. 2023 seçimlerinin Belediye Başkanlarının başarısı ve başarısızlığı üzerinden neticeleneceğini ve bunun için bizlerin mutlaka sahada olmamız gerektiğini, vatandaşlarla sürekli bir arada olmamız gerektiğini ve bunları yaparken de söz verilen projeleri mutlaka hayata geçirmemiz gerektiğini söyledi. Bakanlıkla ve bürokraside çözemediğimiz konuları Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ediyoruz ve kendisi bizleri kırmıyor, şehir adına yapılabilecek ne varsa çözüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Elazığ’a olan sevgisinden dolayı söylediğimiz hiçbir şeyi bugüne kadar geri çevirmedi. Rabbim kendisine sağlık ve uzun ömür versin ve bu ülkenin başından eksik etmesin” ifadelerini kullandı. 

İKİ TALEP VE ANINDA ÇÖZÜM
Geçen yılki Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iki istekte bulunduğunu aktaran Başkan Şerifoğulları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu istekleri anında çözüme kavuşturduğunu aktararak şunları söyledi: “Çözüm noktasında en büyük katkıyı bizlere Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan veriyor. 1 yıl önce Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında şehrimiz adına önemli olan 2 meseleyi Sayın Cumhurbaşkanımıza bizatihi arz etmiştim. Hem İstasyon Caddesi’ndeki Karayollarına ait olan arsanın Elazığ Belediyesi’ne devredilmesi ve devredildikten sonra da burada yeraltı otoparklı bir meydanın yapılması talebini geri çevirmediler. Hemen Ulaştırma Bakanlığı’na talimat verdi ve İstasyon Caddesi’ndeki arsanın tapusu Elazığ Belediyesi’ne geçti. İkinci önemli bir konuda yine Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin olduğu arazinin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmesi talebini de geri çevirmedi. İl Mili Eğitim Müdürü Feyzi Gürtük ile bu konuyu görüştüm. Burada okulların, öğretmenevi ve il müdürlüğü binasının yapılmasıyla ilgili gelişmeler olduğunu, eğitim ve öğretim yılının açılmasıyla birlikte üç okulun bu kampüste faaliyet göstereceğini söylemesi bizleri mutlu etti.”dedi.

DEPREM VE PANDEMİ GÖLGESİNDE KESİNTİSİZ HİZMET
Göreve geldikten sonra deprem ve pandemi süreciyle karşılaştıklarını ancak bu sorunlar ekseninde amasız- fakatsız hizmet anlayışı taşıdıklarını aktaran Başkan Şerifoğulları; “Bu süreçte deprem felaketini yaşadık. Akabinde tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreciyle karşı karşıya kaldık. Biz;  amasız-fakatsız-lakinsiz hizmetlerimizi yapabilme adına sahadayız ve çok şükür de 100 projemizin 56’sını gerçekleştirmiş ve 8 tane de söz vermediğimiz projemizi de tamamladık. Her projemizin şehrimiz için ayrı bir anlamı ve önemi var” dedi. 

TARİHİ KAPALI ÇARŞIYA YENİ ÇEHRE
Önemli projeleri tamamlayarak Elazığ’ın hizmetine sunduklarını aktaran Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, tarihi kapalı çarşının geçekleştirilen restorasyon çalışmasıyla yeni kimliğe büründüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: “Kapalı Çarşı’da yapmış olduğumuz cephe iyileştirme ve restorasyon çalışmamız var. 116 dükkanımızı tek tip cephe yapıp sokak sağlıklaştırması ile birlikte Kapalı Çarşımıza çok büyük bir değer kattık.” 

KARŞIYAKA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM
Karşıyaka’daki kentsel dönüşüm projesinin kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şerifoğulları: “Karşıyaka Kentsel Dönüşüm Projesi bizler için çok önemliydi. Deprem öncesi kentsel dönüşümü başlatabilmek adına bakanlıklarla yapmış olduğumuz uzun süreli görüşmeler ve TOKİ yetkilileri ile yapmış olduğumuz uzun süreli görüşmeler neticesinde Karşıyaka’da kentsel dönüşüm protokolünü imzalamıştık. Depremle birlikte yapımı hızlandı ve tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi” dedi. 

ÖNEMLİ PROJELER TAMAMLANMAK ÜZERE
Devam eden önemli projelerle ilgili bilgiler aktaran Başkan Şerifoğulları şunları kaydetti: “Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ihalesini gerçekleştirdik ve yapımına başladık. İnşallah önümüzdeki yıl şehrimizin hizmetine sunacağız. Mini terminalimizi bitirmek üzereyiz, kent/köy projemizi bitirdik, Ulukent Mahallesi Kanal Boyunu çok güzel bir şekilde rekreasyon alanı haline getirdik, yeşilliklerin, oturma alanlarının, barbekülerin, bisiklet yollarının, yürüyüş yollarının olduğu çok güzel bir kanal boyu projesini de Ulukent Mahallesi’nde yaşayan hemşehrilerimize kazandırmış olduk. Bunun devamı olan Kırklar/Sanayi/Salıbaba Kanal Boyu Projesi’ne devam ediyoruz. Traktörcüler Sitesi’nin yapımına da başladık. Yıllardan beri herkesin malumu her seçim döneminde her belediye başkanının vaat ettiği projelerden bir tanesi olan Fuar ve Kongre Merkezi de yine bizlere nasip oldu. Çok kısa bir süre içerisinde projesini hazırladık ve ihalesini gerçekleştirdik. Bugün gelmiş olduğumuz noktada yüzde 70’in üzerinde bir gerçekleşme oranıyla İnşallah Eylül-Ekim ayı gibi de fuar ve kongre merkezimizi şehrimize kazandıracağız.”

OTOPARK SORUNU TARİH OLACAK
Elazığ’da 2 adet kent meydanı yapılacağını aktaran Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, otopark probleminin Elazığ için büyük bir sorun olduğunu, kent meydanlarının altına yapılacak otoparklarla hem otopark problemini çözeceklerini hem de trafik sorununu  minimize edeceklerini belirterek şu bilgileri verdi: “Özellikle çok önemsediğimiz projelerden olan şehrimize kent meydanı kazandırılması projesidir. Şehrimize şehir merkezinde 2 adet kent meydanı yapıyoruz, biri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki eski SGK Binasını alarak orayı yıkıp meydana dahil ederek altında 2 katlı 224 araçlık yeraltı otoparkı yaparak şehir merkezindeki hem otopark problemini çözeceğiz hem de Allah’ın izni ile çok güzel bir meydan haline getirerek şehrimize güzel bir meydan kazandıracağız. İkinci bir meydan olarak da Öğretmenevinin olduğu alanda, Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin yıkımıyla birlikte yine orada 900 araçlık bir yeraltı otoparkı ve üzerine de bir meydan yaparak şehrimize çok güzel bir meydan kazandırmış olacağız. Öğretmenevinin bulunduğu alandaki meydanımıza da İnşallah önümüzdeki hafta başlıyoruz, ihalesini ve yer teslimini yaptık. Önümüzdeki hafta çalışmalara başlamış olacaklar ve bir yıl içerisinde de burayı şehrimize kazandıracağız. Tabi bunları yaparken yeraltı otoparklarının ne kadar önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Şehrimizde çok ciddi manada bir trafik problemi var. Trafik probleminin en önemli nedenlerinden biri otoparkların yetersizliğinden kaynaklanıyor. Yapacağımız iki yeraltı otopark projesi ile şehir merkezindeki yeraltı otoparkları ile birlikte otopark problemini de çözüp trafik problemini de minimize edeceğiz."

HEM GÖNÜL HEM HİZMET BELEDİYECİLİĞİ
Borç öderken yatırım yapmayı ihmal etmediklerini, sürdürülebilir bir borç yapısıyla kimseyi mağdur etmeden yatırım yapmaya çalıştıklarını ve hizmet belediyeciliği ile gönül belediyeciliğini birleştirerek belediyeyi kendi şirketleri gibi yönettiklerini aktaran Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları şu ifadeleri kullandı:  “İlk görevi aldığımızda, ilk meclis toplantısında devralmış olduğumuz borcu kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu borç yükünün yapacağımız hizmetleri engellemeyeceğini biz kendi öz kaynaklarımızı kullanarak, yeni kaynaklar üreterek, yeni arsalar üreterek yapacağımız projeleri hiçbir engel tanımadan hayata geçireceğimizi o gün de söylemiştik.  İki yıllık çalışmalarımızı anlatmış olduğumuz lansman toplantısında da almış olduğumuz noktadan nerelere getirdiğimizi de kamuoyu ile paylaşmıştık. Bir taraftan borcumuzu azaltıyoruz ve bir taraftan da yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yaptığımız yatırımlar da devasa projeler, yıllardan beri konuşulan ama adım atılamayan projeler. Hem bu borcu düşürüp hem de projelerimize devam etmemiz bizleri mutlu ediyor. İsrafı önleme adına da ciddi bir gayret sarf ediyoruz. İhalelerimizi şeffaf bir şekilde yapmaya çalışıyoruz, en fazla kırımla, en fazla tenzilatla ihalelerimizi yapmanın gayreti içerisindeyiz. Belediyeyi, kendi şirketimizi  yönetmedeki kılı kırk yaran hassasiyet ile yönetiyoruz  ve bunun içinde mali tabloyu çok iyi yönettiğimize inanıyorum. Bir taraftan hizmetler yaparken bir yandan borcun düşmesi de bunun en iyi örneği olarak görülüyor. Bundan sonraki süreçte borcumuzun tamamı bitmeyecektir ama biz sürdürülebilir bir borç ile yatırımlarımızı kesintisiz bir şekilde yaparken yapmış olduğumuz yatırımlar devam ederken de müteahhitlerimizi zor durumda bırakmadan bu süreci yönetebilirsek başarılı bir mali finans tablosu önümüze çıkacaktır diye düşünüyorum. Yeni kaynaklar üretmeye, yeni arsalar üretmeye gayret edeceğiz. 1200 dönümün üzerinde Elazığ Belediyesi’ne arsa kazandırdık. Bu arsalarımızın bir kısmını satıp kentsel dönüşüm için kullanırken bir kısmını da devam eden ve yapacağımız projeler için kullanacağız. Merkezden gelen bütçeyi de çok iyi kullanarak, çok iyi planlama yaparak süreci bu şekilde yürütmeye devam edeceğiz.”

HAKİMİYET TV’YE ÖVGÜ
Hakimiyet Gazetesi’ni uzun yıllardır takip ettiğini ve dijital yayıncılıkta da başarılı olacağından şüphesi olmadığını vurgulayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, son olarak şunları söyledi: “Yeni yayın hayatınızda başarılar diliyorum. Hakimiyet Gazetesi’ni uzun yıllardır takip ediyoruz. 11 yıldır ilimizde objektif bir şekilde yayın yapan, doğruları en güzel şekilde hemşehrilerimize aktarabilme adına gece gündüz demeden çalışan Hakimiyet Gazetesi, şimdi de dijital medya alanında yeni bir yayın hayatına başladı. Başarılı olacağınızı biliyoruz, Hakimiyet Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Ahmet Toprak, bu şehirde yaşamış, bu şehirde büyümüş, bu şehirle dertlenen çok değerli bir insan. Sizler de ilimizin sorunlarını, hemşehrilerimize aktarabilme adına can siperane sahada olduğunuzun yakinen şahidiyiz. Hemşehrilerimize doğru bilgi vermek, sorunları ve güzellikleri aktarmak adına başlatmış olduğunuz bu yayıncılık faaliyeti için sizleri tebrik ediyorum, başarılı olacağınıza eminim.”dedi.