Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeyi açıkladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'dan Karadeniz'e uğurladığı ve Tuna-1 bölgesinde sondaj faaliyetinde bulunan Fatih isimli yerli ve milli sondaj gemisinin doğal gaz rezervini keşfettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:"Enerji kalkınmanın temel unsuru olmanın yanında milli bağımsızlığın tesisinde büyük öneme sahip. Doğu Akdeniz'deki oyunların arkasında enerji kaynaklarının paylaşımı vardır.

Rabbim bize bambaşka bir yerde hem de görülmedik bir zenginlikte kapı açtı.

Türkiye'de uzun süre petrol ve doğalgaz arama çalışmaları kiralama yöntemiyle yapıldı, dışa bağımlıydık. Elimize birkaç sayfa rapordan başka bir şey geçmedi. Biz artık bu şekilde yürüyemeyeceğimizi gördük.

Bu tür çalışmaların kiralama veya benzeri yöntemlerle değil doğrudan milli kuruluşlar aracılığıyla yürütülmesini kararlaştırdık.

Ülkemizin milli enerji ve maden politikasını yeni baştan belirledik. 3 sondaj gemisini derin deniz sondaj gemisini filomuza kattık. Bu alanda dünyanın en önde gelen ülkeleri arasına dahil olduk. 3 sondaj ve 2 sismik araştırma gemimiz tamamen kendi ekipman ve personelimizle çalışmalarını yürütüyor."dedi.