Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '128 Milyar Dolar' yanıtı

Kılıçdaroğlu'nun '128 milyar doları ne yaptın, kime verdin?' sorusuna Erdoğan'dan yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '128 Milyar Dolar' yanıtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir süredir maruz kaldığımız ekonomik tuzaklarla mücadele ederken, salgını fırsat bilerek yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorup durduğu dövizlerin önemli bir bölümü, işte bu mücadelede kullanılmıştır. Vakitlice ve etkin şekilde aldığımız tedbirler sayesinde salgının hem sağlık boyutunda, hem ekonomide daha ağır hasara sebep olmasının önüne geçtik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Gara katliamının öncesi ve sonrasıyla terör konusunda kimin nerede durduğunu göstermesi açısından turnusol olduğunu söyleyen Erdoğan, ”İşte önceki gün hem il kongremize iştirak etmek, hem deprem konutlarının temel atma törenine katılmak, hem Dokuz Eylül Üniversitemizin düzenlediği Göç Konferansı'nda konuşmak üzere İzmir’deydik. İşgalin, işgal acısının, sivil katliamının ne demek olduğunu gayet iyi bilen İzmirli kardeşlerimin tüm bu olup bitenleri enine boyuna değerlendirdiğine inanıyorum. Bir asır önce İzmir’de başlayan işgalin bir benzerini 40 yıldır doğu ve güneydoğu sınırlarımızda tekrarlamak için çalışanları nasıl hüsrana uğrattıysak, onların fiili ve siyasi işbirlikçilerine de hak ettikleri dersi vereceğiz” dedi.

“Milletimiz, vesayet karşısında nasıl boyun eğmediyse, darbe girişimlerine göğsünü nasıl siper ettiyse, uluslararası tuzakların üstesinden birer birer nasıl geldiyse, Allah’ın izniyle bu kirli zihniyeti de aynı şekilde tarihin tozlu raflarına havale edecektir” diyen Erdoğan, ”Söze, terör örgütlerinin mensuplarını ve söylemlerini savunarak başlayanların diğer konulardaki ifadelerinin altında yatan sinsi niyetleri de milletimiz gayet iyi görüyor. Sordukları her soruyla aslında devlet yönetiminden, uluslararası ilişkilerden, ekonominin nasıl işlediğinden, salgının dünyada ve ülkemizde hangi sonuçlara yol açtığından, bunlara karşı alınan tedbirlerin mantığından zerre kadar anlamadıklarını kendi ağızlarıyla ikrar ediyorlar. Dış politikada sorunlar yaşandığını söyleyip, bunların sebebinin ülkemizin bütünlüğüne, birliğine, beraberliğine yönelik saldırılar olduğunu gizleyen bu kafa, elbette siyasi ikbalini Türkiye’nin yaşayacağı felaketlere bağlar. Bununla da kalmayıp, bir de 20 yıl öncesinin Türkiye’sine güzellemeler diziyorlar. Milletimiz 20 yıl önce neler yaşadığını unutmadı” şeklinde konuştu.

"Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorup durduğu dövizlerin önemli bir bölümü, işte bu mücadelede kullanılmıştır"
Yaşanan süreçte ekonomik tuzaklara fırsat verilmediğini bildiren Erdoğan, ”Bir süredir maruz kaldığımız ekonomik tuzaklarla mücadele ederken, salgını fırsat bilerek yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorup durduğu dövizlerin önemli bir bölümü, işte bu mücadelede kullanılmıştır. Hamdolsun bu sayede kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak, toplumsal kargaşa peşinde olanların oyunlarını bozduk” açıklamasında bulundu.