Cumhur'un Göçmen İhtilafı

Hemen her konuda fikir ve eylem birliği içinde olan Cumhur İttifakı, göçmenler konusunda çok anlaşamıyor. Ak Parti, Suriyeliler 'in ülkemizde bulunması ve kalmaya devam etmesini ekonominin ayakta durmasının sebebi sayıp, 'onlar giderse ekonomi çöker' söylemini dile getirirken MHP lideri Devlet Bahçeli'den 'artık gitsinler' çağrısı geldi.

Cumhur'un Göçmen İhtilafı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Suriyeli ve son günlerde artan Afganlı sığınmacı tartışmasına yönelik konuşan Bahçeli,  ''Biz ilkesel olarak ülkemizde geçici statüde bulunan yabancı ülke vatandaşlarının, güvenli ve huzurlu şekilde tekrar kendi ülkelerine gönderilmesinden yanayız.'' dedi ve şöyle devam etti:

''Bir yanda ülkesi için canını ortaya koyanlar varken, diğer yanda sığındığı ülkenin plajlarında keyif sürenler, doğal olarak maşeri vicdanda sorgulanmaktadır. Şu da var ki, bayram münasebetiyle kendi ülkelerine gidebilenlerin, bu gidişlerinde sorun yaşamayanların geri dönüşlerine lüzum yoktur.''

Bahçeli, Afganistan’da yaşanan gelişmeleri hatırlatarak, Taliban tehdidi yüzünden ülkelerinden kaçan Afgan mültecilerin, Türkiye için risk ve tehdit olacağını söyledi.

Bahçeli, ''Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır, demografik yapımıza kumpastır. Tehlike alarm verici düzeydedir. Asıl üzerinde durulması gereken risk ve tehdit ise bu göç hareketliliğinin nihai durağının Türkiye olacağı yönündeki yorum ve tahminlerdir.'' diye konuştu.

Bahçeli,  küresel ve bölgesel güçlerin bu düzensiz göçteki parmak izlerinin iyi araştırılması gerektiğini de sözlerine eklemeyi de ihmal etmedi.

Bahçeli’nin çağrısının Cumhur İttifakında nasıl bir yansıması ve karşılığı olur bilinmez ama mülteci sorunu hem bugün hem de yarınlarda ülkemizi ciddi anlamda yoracak ve zora sokacak  bir konu.

Bazı mahfillerin siyasetle başaramadıkları ve ulaşamadıkları hedeflerine, ülkeyi germe ve kaos çıkartarak ulaşma gibi bir planı olduğu ve İstanbul’u göçmenler için toplanma merkezi olarak düşündükleri biliniyor.

Göçmenlerin kabul edilmemesi gibi bir tavır elbette doğru değil. Ancak bu konuda ciddi bir politika eksikliğimiz var. Bugün bize katkı sunduklarını düşündüğümüz ve ilan ettiğimiz kontrolsüz göçmenlerin, yarınlarda hangi küresel projenin bir ayağı ve olacağı gerçeği akıldan çıkarılmamalı.