Cumhur İttifakı Büyütülebilir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programında yer almamasına rağmen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etmiş ve yaklaşık 1 saat 10 dakika görüşmüş.

Cumhur İttifakı Büyütülebilir mi?

Siyasette ziyaretler ve birebir görüşmeler önemlidir ve gereklidir. Hele hele ittifaklarla en düşük oy oranlı partilerin bile sonuca etki ettiği bu dönemde daha da önemlidir.

Millet ittifakı, yeni partileri bünyesine katmak için gayret ederken Millet ittifakının MHP ve BBP ile sınırlı kalması ve bu ittifakı güçlendirmekle birlikte büyütmeyi de gerekli kılabilir.

Millet ittifakının, YRP ve HÜDAPAR  ile de iletişime geçmesi, ittifaka dahil olmasalar bile karşılıklı görüşmelerin olmasında fayda var.

YRP’nin ve Hüdapar’ın başkanlık sitemiyle ilgili bir sorununun olmaması, bazı değişikliklerle bu sistemin ülke için daha faydalı olacağını savunma gerekçeleri, Ak Parti’nin bu iki partiye yakın durma sebebi olarak görülebilir.

HÜDAPAR, muhafazakâr, değerlerine ve inançlarına bağlı kürt seçmenlerde önemli bir karşılığı olan ve HDP’nin terör örgütüne desteğine tepki koyan insanların yönelimiyle sürekli büyüyen, hem Doğu ve Güneydoğuda hem de büyükşehirlerde etkili olan bir parti.

Bu sosyolojik ve siyasi gerçeği biz buradan görüyorsak, Ak Parti’nin danışmanlarının daha iyi görmesi ve adım atılması gerekmez mi?