Çözülemeyecek Sorun Yok

Elazığ'da çok önemli çalışmalar yürütülmesine rağmen birtakım negatif algılarla bu hizmetlerin üstünün kapatılmaya çalışıldığını ifade eden Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, bu olumsuz algının kırılması noktasında gece gündüz çalıştıklarını ve çözülemeyecek hiçbir problemin olmadığını kaydetti.

Çözülemeyecek Sorun Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti İl Başkanı Yıldırım, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevi tevdi ederken kendisinden Ömerleri bulmasını istediği bu doğrultuda sağlam bir yönetim oluşturmasını istediğini kaydetti. 

EZBER BOZAN BİR SİYASET ALAYIŞINI HAKİM KILMAK İSTİYORUZ
Başkan Yıldırım, sahada olmanın kendisi için büyük bir önem taşıdığını belirterek, klasik siyaset anlayışının artık vatandaşta karşılık bulmadığını ve ezber bozan bir siyaset anlayışı güttüklerini vurguladı. 

YANLIŞ ALGI, GERÇEĞİ GÖLGELİYOR
Kamuoyunda Elazığ’da çok az da olsa bir takım çevrelerin Elazığ’da hiçbir hizmet yapılmadığına ilişkin algı oluşturulduğuna dikkat çeken Başkan Şerafettin Yıldırım, bu algıyı kırmak için gece, gündüz çalışma yürüttüklerini belirterek, çözülmeyecek hiçbir problemin olmayacağını ve vatandaşların biraz daha sabırlı olması gerektiğini söyledi. 

MEKAN DEĞİL, NİYET ÖNEMLİ
Başkan Yıldırım ayrıca yeni il binasının şehir merkezinden uzak olduğu yönündeki eleştirileri de yanıtlayarak, bu eleştirileri reel bulmadığını, şehrin batıya doğru genişlediğini ve önemli olanın halka ulaşmadaki niyet olduğunu söyledi.

“SİYASETİN MUTFAĞINDAN GELİYORUZ”
Ak Parti’nin kuruluş yıllarından bugüne kadar sürekli görevde olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım: “Yaklaşık 20 yıldır, Erdemliler Hareketi’nden beri Ak Parti bünyesinde nefer gibi çalıştık. Son 5 yılımızı benden önceki Başkanım Sayın Ramazan Gürgöze ile başkan yardımcısı olarak geçirdim. O sıra onun istifasından sonra görev bize tevdi edildi. 4 Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımızın ortak kararıyla bize bu teklif getirildi ve biz de yaparız dedik.  Yaklaşık 8 aydır il başkanlığı görevini yürütmeye çalışıyoruz. Tabiri yerindeyse işin mutfağından geliyoruz. Bu siyasi yürüyüşün her boyutunda, her atmosferinde bir şekilde bulunduk.  Bugün İl Başkanlığı görevini yürütüyoruz, yarın da hangi görev verilirse o görevi gücümüzün yettiğince yürütmeye çalışacağız. Bu dava ve ahlak anlayışla davamıza bakıyoruz ve çalışmalarımızı da bunun üzerinden yürütüyoruz” dedi. 

“REİSİN HATIRLAMASIYLA DAHA DA ÖNEM KAZANDI”
İl Başkanının belirlenmesi için geçen 3 aylık süreye ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Şerafettin Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine görevi tevdi ederken bir takım hatırlatmalarda bulunduğunu kaydederek şunları söyledi: “Yapılan araştırma, temayüller, yoklamalar kanaatler ve müracaat edecek adaylar süreci biraz yaydı.  Yapılan mülakatlar sonucunda üç kişi üzerinde Ankara’ya mülakata çağrılma konusunda karar verildi. İki genç kardeşimle beraber ben de gittim. Orada yaptığımız görüşmeler sonucunda Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bize bu görevi layık gördü. Görevi verirken de bir takım hatırlatmalar ve uyarılar yaptı. Biz de görevi aldığımız günden itibaren o hatırlatmalar zaten bildiğimiz hatırlatmalar ama Reisin hatırlatmasıyla daha da önem kazanan ve bize sorumluluk yükleyen hatırlatmalardı. Dolayısıyla onları da bizim gündem maddemizin birinci sırasına aldık ve sahaya indik. Yine yaklaşık yedi aydır ekibimizle birlikte sahadayız ve çalışıyoruz.”dedi.

“ÖMERLERİ BUL, ÖMERLERE YAKIŞIR BİR YÖNETİM OLUŞTUR”
Sözlerine Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine görevi tevdi ederken yaptığı hatırlatmaları anlatarak devam eden İl Başkanı Yıldırım, Cumhurbaşkanı’nın kendisinden Ömerlere yakışır bir yönetim kurmasını istediğini belirterek: “Bunu siyaseten söylemiyorum hakikaten kalbi duygularımla söylüyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın Elazığ’a ayrı bir muhabbeti var. Yani her fırsatta Elazığ sevgisini belirtiyor ve Elazığ’a yapılabilecek bir şey olduğu zaman gerekli hassasiyeti göstermiştir. Görevi bize tevdi ederken de güzel bir yönetim oluşturmamızı Ömerleri bulmamızı ve Ömerlerle yola çıkmamızı söyledi. Hatta orada bir espri yaparak adı Ömer olanları değil tabi ki göreve layık olan Ömerleri bul dedi. Biz de kendi çapımızda çok güzel bir kadro oluşturarak benim tabirimle Adı Ömer değil ama Ömerlere yakışır bir yönetim oluşturarak yola çıktım.”

“ELAZIĞ’A YAPACAKLARIMIZ VAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine bir şey daha söylediğini ifade eden Başkan Yıldırım, şunları söyledi:“Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ‘Bizim Elazığ’a yapacaklarımız var, Elazığ’a daha yapacak işlerimiz var.’ diyerek şehrimize olan bakışını ortaya koydu. Bunları da parça parça zamanı geldikçe açıklıyor ve yapıyor. Bu anlamda Cumhurbaşkanımız muhabbetini her zaman şehrimiz için devam ettiriyor” 

“ELAZIĞ’IN SORUNLARINI ANKARA’YA TAŞIDIK”
Ankara’da, Ak Parti Genel Merkezi’nde yapılan toplantıya Elazığ’ın herkes tarafından dile getirilen sorunlarını katalog haline getirerek bir sunum yaptığını   belirten Başkan Yıldırım: “Empati yapabilen bir insanım. Sahada bize sorulması gereken ya da bizim sahada insanımızla buluşurken yapmamız, söylememiz gereken şeylerin hepsiyle yıllardır bu şehirde yaşamış bir insan olarak şehrin sorunlarını kendi çapında yaşamış bir insan olarak sürekli insanlarımızla temas etmek durumundayız. Hepsinden önemlisi temas ettiğimiz insanlara klasik siyasi üslupla yaklaşmanın doğru olmadığını zaten buna da seçmen ve vatandaşımızın çoğu zaman tepki verdiğini dolayısıyla onları dinlemek gerektiğini, eleştirilerini alıp o eleştiriler üzerinden giderek yanlışlıkları düzeltmek gerekiyor. Biz bu anlamda farkındalık oluşturmak ve ezber bozmak istedik. Ben, gelinen süreçte bunu yaptığımızı düşünüyorum.” 

MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZIN DESTEĞİNİ ALIYORUM
Yaptıkları çalışmalarda ekip ruhunu önemsediklerini belirten Başkan Yıldırım şunları söyledi: “Milletvekillerimizin, Belediye Başkanımızın çok ciddi katkısını ve desteğini alıyorum. Geçenlerde bir sunum kataloğu hazırladım. Ankara’ya götürdüm. Milletvekilleri ve Belediye Başkanımızın da katıldığı bir sunum yaptık. Orada yapmak istediğim amaca büyük oranda ulaştığımızı düşünüyorum. 

SORUNLARI DİLE GETİRDİK
Elazığ’ın sorunları çalışarak bir sunum dosyası halinde çözümleri ile birlikte Genel Merkeze ilettiklerini belirten Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım bu sorunları şöyle sıraladı: “6. Bölge teşvik meselesi, AKSA’nın elektrik anlamdaki sıkıntıları veya bunlara benzer şehrimizde herkesin dile getirdiği sorunlar neyse bunları işin muhataplarından bilgi alarak örneğin; OSB Başkanını, Ticaret Odası Başkanını, İlimiz Valisini arayarak bilgi alarak ve bu sunum dosyasını kataloğu oluşturduk. Gördüğüm şu oldu ki,  bu son sunumla birlikte bunların doğru yaklaşımlar olduğunu doğru tespitler olduğunu ve doğru sonuçlar çıkacağını gördük. ‘Bu yolda devam edin’ mesajı aldığımı düşünüyorum. Eleştirildiğimiz çok büyük bir alan olmadığını görüyorum. Mutlaka eleştiriler hatalar olur ancak genel yaklaşımımız duyarlı olduğu için ve eksene de vatandaşımızı koyduğumuz için dolayısıyla bu diyalog bize doğru şeyler yaptığımızı gösteriyor. Bu yaklaşımı daha da gerçekleştireceğiz. Saha bizim için olmazsa olmazdır yani biz fildişi kulelerde oturup siyaset yapamayız” 

“HER OLUMSUZLUĞUN FATURASI AK PARTİ’YE ÇIKARILMAMALI”
Yaşanan her olumsuzluğun faturasının Ak Parti’ye çıkarılmaması gerektiğini belirten İl Başkanı Şerafettin Yıldırım: “Cumhurbaşkanımıza olan sevgi ve sempati artmış azalmamış. Partisel anlamda, yerel anlamda birtakım eleştirel yapan vatandaşlarımızla karşılaşıyoruz. Ben burada konuyu farklı bir şekilde ele almak istiyoruz. Dedik ya siyaset insanla yapılır, yapanlar da insan karşındaki muhatap da insan. Hataları ve eksiklikleri olabilir ama şuanda Elazığ’da bir negatiflikten beslenme veya olumsuzluğu öne koyma tarzında bir yaklaşım belirli gruplarda oluşabiliyor. Ben de bunun biraz haksızlık olduğunu düşünüyorum. Doğru olması gereken yapılan güzel ve doğru işlerin haklarının teslim edilmesi, eksik ve yanlışların dile getirilmesi, sorunların çözülmesi talebi ve çözümün takipçisi olma durumu yaklaşımında olmaktır. Bu bir anlamda da şehir için doğru yaklaşım ve şehre de çok şey kazandıracak bir yaklaşımdır bu.”

ÖNCE POZİTİFİ GÖRÜP SONRA NEGATİFİ KONUŞMAK LAZIM
Şehre yapılan hizmetlerle ilgili olarak öncelikle pozitife bakıp müspetleri dile getirip ardından da negatif olan şeyleri de konuşmamız lazım diyen Başkan Yıldırım, açıklamalarını şöyle sürdürdü:“Bizler 600 bin nüfuslu bir şehirde yaşıyoruz dolayısıyla hayat içerisinde çeşitli eksiklikler ve yanlışlıklar oluyor ancak bunların her birinin iktidarın ve Ak Parti’nin eksikliğiymiş gibi görüp seçim zamanında ‘sen görürsün’ yaklaşımının doğru olmadığını düşünüyorum. Örneğin bir memur arkadaşımızın ya da farklı kurumda bir idarecinin yapmış olduğu hatayı Ak Parti ile bütünleştirmek, faturasını Ak Parti’ye çıkarmak ve ödemesini Ak Parti’nin yapmasını beklemek yanlış bir yaklaşımdır. Ama Ak Parti’nin kurumsal kimliği olarak ve onun yerel siyasetçileri olarak yapmış oldukları hatalar varsa eyvallah diyoruz ve bu hataların bedelini ben dahil ödemeye hazırım. Ancak hata bizim değilse bize mal edilmesini doğru bulmuyorum ancak sorunun çözümü noktasında bizlerin irade göstermesi gerektiğini esas alan talebi yüzde yüz haklı buluyorum ancak yanlışın faturasının siyasilere ödettirilmesinin ben şahsen doğru olmadığını düşünüyorum” 

“ALGI GERÇEĞİN ÖNÜNE GEÇMİŞ DURUMDA”
Elazığ’da yapılan güzel işlerin önünün olumsuz algıyla kapatıldığını belirten Başkan Şerafettin Yıldırım, olumsuzluktan beslenmenin kimseye bir şey kazandırmayacağını belirterek: “8 aydır aynı şeyi söylüyorum, diyorum ki; algı gerçeğin önüne geçmiş durumda. Dolayısıyla bu kötü algıyı kaldırmamız lazım. Algıyı gerçeğin üzerinden kaldıramazsak, gerçekle yüzleşip sorun çözücü boyutuyla ele alamayız. Algı olumsuzluktur, kaostur, siyah bir örtüdür. Şehirde çok güzel işler yapılıyor ama bu arada sıkıntıların, problemlerin olduğunu ben de görüyorum, benim gibi yaşayan bütün vatandaşlarımız da görüyor. Ancak bu sıkıntı ve problemleri çözecek irade var ve çözüyor. 15 Aylık bir deprem süreci ve pandemiden bu noktaya kadar geldik, ilk günkü sorunlar, dile getirilme biçimleri ve içerikleriyle şu andakilerin arasında dünya kadar fark var ve geçmişteki sorunlar şuanda gündemde değiller. Biraz sabırlı olursak sorunlar bir şekilde çözülüyor. Şehrimizde yuvarlak hesap 23 bin konut yapılıyor. Şehrin dört bir yanında konutlar hızlı bir şekilde yükseliyor, 11 bine yakın konut teslim edildi. Bütün bunlar yapılırken hatalar eksiklikler oluyor mu, evet oluyor. Bunları dile getirelim ama önce bu kadar güzel işi yapan insanlara önce bir teşekkür edelim ama şu da eksik şu da yanlış diyelim. Ama bunların bu hak teslimi yapılmadan sanki Elazığ’da hiçbir güzel şey yapılmamış gibi bir tavır takınırsak bunun kimseye yararı olmaz. Bugüne kadar negatiflikten ve olumsuzluktan beslenmek kimseye bir şey kazandırmadı ve bundan sonra da kazandırmayacak” şeklinde konuştu. 

“ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOK”
Elazığ’da birçok az da olsa bir kesimin şehirde her şey olumsuzmuş gibi yansıttığını belirten Başkan Yıldırım: “Bir kısım insanlar algıya takılmış durumda ve algının etkisi altında eleştirilerini yürütüyorlar. Biz bu tarz insanlarla karşılaşma fırsatı bulduğumuzda gerek telefonla gerek yüz yüze bu eleştirilerine cevap verdiğimiz zaman anlaşabiliyoruz. Ancak bazı insanlar ise siz ne anlatırsanız anlatın, ne cevap verirseniz verin o görmek istediğini görüyor dolayısıyla duvar gibi olan insanlara karşı da çok fazla çözüm odaklı bir konu yürütemiyoruz. Ben direkt sorun çözücü merci değilim ama sorunu, çözebilecek gerekli yerlere götürme noktasında irade sahibiyim ve irademi de her fırsatta gösteriyorum ve aynı zamanda çözülmeyecek bir sorun olduğunu da düşünmüyorum. Çok az bir kesim insanın olaya önyargılı bakması sonucu sanki şehirde her şey olumsuzmuş gibi yansıması gerçekten hem siyaseten hem de insani olarak hak etmediğimiz bir yaklaşım şeklidir ve daha da ötesi Elazığ, bunu hak etmiyor” dedi. 

 “AK PARTİ’NİN YEREL SİYASETTEKİ UYUMU DEVAM EDECEK”
Elazığ’da Ak Parti’nin hem tüm aktörleriyle bir uyum yakaladığını ve bu uyumun çözüm odaklı ve güç birliği içerisinde devam edeceğini belirten İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, şunları kaydetti: “Uyumumuz her zaman devam edecek ve devam etmesi gerekiyor çünkü bu şehrin buna çok ihtiyacı var. Doğru olanın da bu olduğuna inanıyorum ve bu uyumun devam etme noktasında ben başta olmak üzere bu uyumun tüm aktörlerinin aynı hassasiyetle yaklaştığını düşünüyorum. Çözüm odaklı, güç birliği içinde çalıştığımızı düşünüyorum.” 

“İL BİNASININ ŞEHİRDEN UZAK OLMASI REEL BİR ELEŞTİRİ DEĞİL”
Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Ak Parti İl Binasının şehir merkezinden uzak bir alana taşınması konusundaki eleştirilere yanıtlayarak: “Reel bir eleştiri olarak kabul etmiyorum. Zaten insanlarımız ya toplu taşıma araçlarıyla ya da şahsi araçlarıyla bize ulaşıyorlar. Ulaşamayanlar da bize telefonla ulaşsınlar biz onlara gideriz. Herkesin sorunu il binasında çözülmüyor. Artık şehrimiz batıya doğru kayıyor. Yerleşim alanları artmış durumda. Önemli olan bizim ulaşma niyetimizin nasıl olduğudur. Yoksa binaların şehir merkezine ulaştığı noktasındaki eleştirilere katılmıyorum” şeklinde konuştu. 

“OLUMSUZ ALGIYI ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
Elazığ’da çözmek istediği ve bunun için büyük çaba harcadığı konuların başında Elazığ’da çok büyük hizmetler yapılmasına karşın ortaya çıkan olumsuz algının kaldırılması olduğunu belirten İl Başkanı Şerafettin Yıldırım: “Algı gerçeğin önüne geçmesin. Gerçeğimiz ile yüzleşelim. Algı kalktığı zaman altındaki bütün sorunların çözümü için irademizi ortaya koyarız. Kötü algının ortadan kalkması için her yerde anlatıyoruz, milletvekillerimiz ilimize gelen bakanlarımız anlatıyor. Gerçeğin bu olmadığını ve doğru olmadığını. Anlatarak ortadan kaldıracağımızı düşünüyorum. Bunda da çok ciddi bir mesafe aldığımızı düşünüyorum” dedi. 

“BÜROKRATİK ENGEL VARSA ÜZERİNE GİDERİZ”
Elazığ’da bürokrasinin çözüm noktasında engelleyici bir yaklaşım taşımasına müsaade etmeyeceklerini belirten Başkan Yıldırım: “Vatandaşlarımız için bir bürokrat engeli varsa bunun üzerine gideriz. Kimsenin böyle bir lüks davranışa hakkı olmadığını düşünüyorum. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Esnafımız, vatandaşımız kısacası herkes taşın altına elini koyarken, bürokratik engeller olmamalı. Eğer bürokratik engeller varsa bununla mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ŞAHİN BAŞKANI TEBRİK ETTİM”
Elazığ Belediyesi’nin 2 yıllık sürede birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini belirten İl Başkanı Şerafettin Yıldırım: “Belediye Başkanımız 2 yıllık sürede özellikle deprem ve pandeminin içinde olduğu dönemde çok güzel vaat ettiği projelerinin yarısından fazlasını hayata geçirdi. Ben de tebrik ettim. Elazığ daha fazlasını hak ediyor. Başkanımızın daha fazlasını yapacağını inanıyorum. Birçok insan bunları duysa ve görselini görse bile gerçekten bu kadar hizmet yapılmış mı diye hayretlerini söylüyorlar. Yeter mi, yetmez. Daha fazlasını da yapacak diye düşünüyorum” dedi. 

“20 YILDA YAPILANLAR ORTADADIR”
2023 Seçimleri  için Ak Parti’yi en iyi şekilde temsil edecek adaylarla girileceğini belirten Başkan Şerafettin Yıldırım, Ak Parti’nin ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi daha uzun yıllar yöneteceğine inandığını belirterek: “Her zaman için ilimizi ve Ak Parti’yi en iyi temsil edecek kişileri genel merkezimiz seçecektir. Bunlar kim olur zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz. Bütün samimiyetimle söylüyorum.”

“ÜLKENİN CUMHURBAŞKANIMIZA İHTİYACI VAR”
Ülkemizin Cumhurbaşkanımıza daha fazla ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, şunları söyledi:“Cumhurbaşkanımızın 20 yılda yaptıkları ortadadır. İnanılmaz şeyler yaptı. Gecesini gündüzüne katmış. Halen hizmetlerine devam ediyor. Allah liderimize uzun ömürler versin. Bunun karşısında olmak sadece siyasi karşılık olabilir ama ülke menfaatleri konusunda doğru olmadığına inanıyorum. İnsanlar farklı liderlere oy verebilir. Bu benim kendi kanaatim” 

“GÖRÜŞLERİMİZ FARKLI OLABİLİR”
Elazığ’da muhalefet partileriyle de sorunların çözümü noktasında olumlu bir tablo çizen İl Başkanı Yıldırım son olarak şunları söyledi: “İnsanların farklı kulvarlar da siyaset yapmaları bir birlerini kırmalarını gerektirmediğini onların da bir kısmı biliyor. Sadece görüşlerimiz farklı olabilir ama hepimiz bu ülkenin menfaatleri için mücadele etmeliyiz. Tek gündemimiz bu ülke için doğru olan hizmetlerin yapılmasıdır. 8 aylık başkanlık sürecimden sonra daha fazla sahada olup şehrimizin ve vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için kendimize ve ekibimize hedef olarak koyduk. Hedefimizden sapmadan yürüyeceğiz.”
 

Çözülemeyecek Sorun Yok
Çözülemeyecek Sorun Yok
Çözülemeyecek Sorun Yok
Çözülemeyecek Sorun Yok
Çözülemeyecek Sorun Yok