COVİD- 19'DA ELAZIĞ BAŞARISI

COVİD-19 İLE MÜCADELE  KAPSAMINDA ZAMANINDA VE YERİNDE ALDIĞI KARARLAR İLE HAYATA GEÇİRDİĞİ ÖNLEMLERLE SALGININ OLUMSUZ ETKİSİNDEN İLİMİZİ KORUMAYI BAŞARAN, BAŞTA ESNAFLARIMIZ OLMAK ÜZERE SÜRECİN MAĞDURLARINA YÖNELİK DESTEKLERLERLE TAKDİR TOPLAYAN ELAZIĞ VALİSİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM, ŞİMDİYE KADAR OLDUĞU GİBİ YENİ NORMAL DÖNEMDE DE HALKIMIZIN AYNI DUYARLILIK VE HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİNE İNANIYOR

COVİD- 19'DA ELAZIĞ BAŞARISI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve çok sayıda insanın hayatının kaybetmesine sebep olan COVİD- 19 ile mücadelede Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın gayretli çalışmaları ve zamanında aldığı tedbirlerle Elazığ ili başarılı bir sınav vererek vaka sayısı en az olan iller arasında yerini almayı başardı.

Salgının başladığı ilk günlerden itibaren halkımızın virüsten korunması amacıyla her alanda tedbirler alan ve bu tedbirleri halka naif bir üslup ve yöresel kelimelerle sosyal medya hesaplarından duyuran Vali Kaldırım’ın bu yaklaşımı halkta büyük karşılık buldu. Hemşerilerimizin bu duyarlılığı, COVİD-19 ile mücadelede Elazığ’ı başarılı iller sıralamasında ilk sıralara oturmasını sağladı.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, COVİD-19 ile mücadelede, Pandemi Kurulu kararlarını duyurmada cebri, irrite edici ve yasaklayıcı bir üslup yerine, açıklanan kısıtlamaların sebebinin halkı kendi sağlığı için olduğu gerçeğini kuşatıcı ve kucaklayıcı bir tarzı ile hemen her gün halka çağrıda bulunması başarının bir numaralı sebebi oldu.

69 VAKA, SIFIR VEFAT

Koronavirüs ile mücadelede alınan önlemeler, yapılan uyarılara, ulaşıma kapatılan cadde ve sokaklar, iş merkezleri, meydanlar, toplu ulaşım araçlarının iptal edilmesi gibi radikal kararlar sahada da kendini gösterdi ve çoğu il dışı menşeli olmak üzere 69 vaka yaşandı.

Virüse yakalanan hastalarımızın tümü, Fethi Sekin Şehir Hastanesi ile Fırat Üniversitesi Hastanesinde tedavi edilerek taburcu edildi. Hastalarımızın taburcu edilme anları sağlık çalışanlarının şarkılar eşliğinde ve kutlama sevinciyle sosyal medyada sık sık paylaşıldı.

İlimiz hastanelerinde vefat eden 5 vatandaşın hastalıklarının kaynağı ise yurt dışı ve il dışı menşeli idi.

Hastalığı ilimizde kapıp da vefat eden hiçbir vatandaşımızın olmaması, hem uyarıların zamanında karşılık bulması hem de hastanelerimiz  ile  sağlık personellerimizin fedakârlık ve özveriyle çalışma başarısı olarak kayıtlara geçti.

İLGİNÇ CEZALAR

Pandemi sürecinde açıklanan yasaklara uyulmasının gerekliliğini  her fırsatta dile getiren Vali Çetin Oktay Kaldırım, kurallara uymayarak sosyal mesafeyi ihlal eden vatandaşlara verdiği ilginç cezalar ile de örnek oldu. Yasak olmasına rağmen bir ofiste kumar oynayan vatandaşlara verdiği kitap okuma cezası ulusal medyada geniş yer buldu.

VEFA SOSYAL DESTEK DESTAN YAZDI

Pandemi sürecinde sahada en çok görev yapan ve yaşlısından çocuğuna hemen her yaş gurubu ile mağduriyet yaşayan insanlarımızın en yakın dostu, şefkat ve merhamet eli Vefa Sosyal Destek Gurupları oldu. Şehir merkezi ile birlikte en ücra noktadaki insanlara bile ulaşan, onların maaşlarını ve sokağa çıkamadıkları için tüm ihtiyaçlarını evlerine kadar götüren vefa sosyal gurupları, halkımızında  gönlüne girmeyi başardılar.

VEFAYA VEFA, ÇOK DUYGULANDIRDI

Vefa gurupları, en çok da sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üzeri hemşerimize yönelik hizmetleri ve ziyaretleri oldu. Ramazan Bayramında bayan jandarma ekiplerinin Kuyulu Köyü’nde yalnız yaşayan yaşlı çifte yaptıkları bayram ziyareti ve gül takdim etmelerine karşılık, çiftin vefa sosyal destek gurubundaki bayan jandarma personeline ısrarla 100 TL bayram harçlığı verme isteği ve arzusu, tüm Türkiye’nin gururla izlediği görüntüler oldu.

Bu haber başta Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım olmak üzere birçok siyasi, yönetici ve Elazığlı hemşerilerimiz tarafından paylaşıldı.

PROJELERDE AKSAMA YOK

Aldığı kararlar ve bunun sahadaki uygulama başarıları ile ilimizi salgının büyük yıkımından kurtaran Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, bu çalışmalarla birlikte başta turizm olmak üzere gerçekleştirmekte ısrarcı olduğu projeleri de askıya almayarak bir bir takip etti.

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın; Harput, Sivrice, Baskil Kanyonlar, kaplıca turizmi gibi alanlardaki projelerinin hayata geçmesiyle birlikte Elazığ, COVİD-19 ile mücadelede gösterdiği gibi turizm alanında da bir başarı hikayesi ortaya koyacak ve şehrimiz bölgesinde önemli bir turizm merkezi olacak.