Çok mu Aradınız?

AK Parti'nin önemli makamlara getirdiği bazı yönetici ve bürokratların anlamsız söylemleri, ister istemez bizleri, 'Bu adamı çok aramışlar mı?' sorusuna yöneltiyor.

Çok mu Aradınız?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunların son örneği ise kışın gelmesiyle vatandaşın doğalgaz faturalarıyla ilgili konuşan ve tavsiyelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açıklaması oldu.

Doğalgaz için evlerin daha az ısıtılması gerektiğini belirten Bakan Dönmez, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;“Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle kamuda örnek olalım öncü olalım diye 2023 yılına kadar yüzde 15’lik bir tasarruf hedefi belirledik. Burada çok basit tutum, davranış biçimlerimizi değiştirerek bile sadece iş yerlerimiz açısından değil evlerimizde de bu kadar tasarrufu aslında yüzde 10-15 sağlama imkânımız var. 1 derecelik sıcaklık değişikliğinin yani kışın 23 yerine 22 derecede evinizi ısıtmanızın sizin aylık faturanıza etkisi yüzde 7. Yazın da eğer klimayla soğutuyorsanız yine örneğin, 18 derecede soğutacağınıza 19 derecede soğutmuş olsanız yüzde 7 faturanıza katkı var.”

Bu açıklama, ülke insanı olarak bir sorunlu, Elazığ için iki sorunlu.

Öncelikle bir bakanın görevi doğalgaz tasarrufu hakkında halkı zorlamak değil, doğalgaz fiyatlarını ucuzlatmak. İkincisi olarak da verdiği örnek, olacak iş değil Elazığlı gakkolar için. Adam 23 dereceği 22’ye indirin diyor. 23 gibi bizim için kutsal bir rakamı silin, 22 yapın diyor.

Sen bizi daha tanımamışsın sayın bakan.  Biz fatura rakamı az inecek diye asla 23’ü 22 yapamayız bir…

İkincisi, insanlar keyif olsun diye dereceleri 23 ya da 24 yapmıyor. Halk derecenin düşürülmesiyle tasarruf yapacağını da biliyor. Ancak buna rağmen faturalar yüksek geliyorsa bu vatandaşların değil sizin hatanızdır. 

Halka akıl vermeyin sayın bakanım.  İşinizi iyi yapın ve şu Akdeniz ve Karadeniz’de bulduğunuz doğalgazı bir an önce halka ulaştırın. Hem körpe bebeler, hem hasta nineler hem de hane halkı mutlu olsun.