Çok Güzel Hareketler

Elazığ'ın turizm konusunda önemli bir konumda olduğunu ve özellikle Sivrice, Harput, Keban, Baskil ve Palu'nun tarihi güzelliklerinin gün yüzüne çıkartılarak tüm dünyaya gösterilmesi gerektiğini ifade etmiştik.

Çok Güzel Hareketler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öyle ki yerli ve yabancı turistlerin ilgisini  çekmek için ilgili her kurumun çalışma yapması yerel ve ulusal düzey de tanıtım programları düzenlemesi gerektiğini anlatmıştık. 

Son yıllar da önemli turizm çalışmaları yapılıyor.Özellikle Sivrice ve Harput’ta bir çok önemli adım atılıyor.Ama yeterlimi tabi ki hayır.

Tüm kurumların ortak çalışması ile bir başarı sağlanabilir… 

Bu kapsam da Motor tutkunları, doğal güzellikleri ile Elazığ’ın önemli turizm potansiyelleri içerisinde yer alan Palu’yu gezdiler.

Yaklaşık elli motorcu, galericiler sitesi önünde toplanarak  Palu’ya gitmek üzere hareket etti.Palu ilçemiz için önemli bir etkinlik oldu.   

Tarihi ilçenin doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla geziyi düzenlediklerini ifade eden Dernek Başkanı Fadıl Ülgen, Palu’nun turizm potansiyelinden bahsederek, “Pandemi kalktığında Palu’ya nasıl bir etkinlik yaparız diye konuşuyorduk. Çünkü bugüne kadar motosiklet kulübü olarak bir etkinlik yapılmamıştı. İlk defa Palu’ya etkinliğimizi motor tutkunları kulübü ile yapacağız. Buradaki amacımız Palu’yu Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtlamak. Burada Palu’nun kültürel ve tarihi yapısını tanıtmak, Palu binlerce yıllık tarihin 10’larca medeniyetin temsilcisi  ve bu medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim kenttir” dedi.

Fadıl Başkan bizim anlatmak istediğimizi  zaten anlatmış…Elazığ’ın bu tür organizasyonlara ihtiyacı var… 

Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz ve diğer derneklerden de bu tür organizasyonlara destek vermesi gerektiğini ifade ediyoruz