Çınar'dan Elazığ futbolu değerlendirmesi

Elazığ futbolunun yakından tanıdığı başarılı çalıştırıcı Önder Çınar, Elazığ futbolu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu

Çınar'dan Elazığ futbolu değerlendirmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu
Uzun yıllar futbolcu olarak, daha sonra ise teknik adamlık kariyeriyle Elazığ futboluna hizmet eden Önder Çınar, Hakimiyet Gazetesi’ne ilimiz futbolunu değerlendirdi. Yolspor’un başında teknik adamlık kariyerini sürdüren tecrübeli hoca, Elazığ futbolunda haset olduğuna dikkat çekerek, iyi giden insanların, iyi giden takımların desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Elazığ futbolu üzülerek söylüyorum ki geriye doğru gidiyor. Futbolun tüm taban birlikleri bir araya gelip nasıl yükseltebiliriz diye düşünmeli. Kulüp sayılarımızı arttırmalıyız. Futbolun daha geniş kitlelere hitap etmesini sağlamalıyız. Futbolculara iyi bir altyapı eğitimi verilmesi gerekiyor. Böylelikle ileriye dönük daha iyi sonuçlar alabiliriz. Elazığ’da her zaman yetenekli oyuncular vardır, yeterki biz onları önemseyelim. Çocukların iyi tesislerde, iyi beslenme programları ve antrenmanlarla yetişmesini sağlarsak kısa sürede iyi sonuçlar alabiliriz” dedi.

“İYİ GİDEN İNSANLARI DESTEKLEYELİM”
Elazığ’da hasetin fazla olduğuna dikkat çeken başarılı çalıştırıcı, “Haset olmazsa Elazığ daha da iyi yerlere gelecek. Şunu söylemek istiyorum; Birbirimize destek olalım. İyi giden insanları, iyi giden takımları destekleyelim. Sosyal medyaya da bakıyorsunuz, o onu eleştiriyor, bu bunu. Bunlara gerek yok. Ben inanıyorum ki Elazığ futbolu gelişecektir. Benim futbolcularımda Bismil 21 SK son sırada olmasına rağmen oyun disiplininden kopmadı. Zayıf bir rakiple oynadık. Maçın başından sonuna kadar iyi oynadık. Kalan 3 maçımız kaldı. 12 Bingölspor’la deplasmanda oynayacağız. Çınar Belediye ile içeride oynayacağız ve deplasmanda Dersimspor maçıyla sezonu tamamlayacağız. Sezonun gidişatına göre Elazığ şampiyonuyla play-out oynama ihtimalimiz var. Tüm hazırlıklarımızı galibiyetler üzerine yapacağız. Bismil karşısında oynattığımız gençlerimiz vardı, iyi oynadılar. Gençlerimiz iyi oynadı ve inşallah gelecek yıllarda Elazığ futboluna başarıyla hizmet ederler” diye konuştu.