Çimento Fabrikası En Kısa Sürede Taşınmalı!

Saadet Partisi Elazığ il Başkanı İbrahim HACIBEKİROĞLU Elazığ'ın kanayan yarası haline gelen çimento fabrikasının şehrin dışına taşınması gerektiğini ve parti olarak taşınması yön

Çimento Fabrikası En Kısa Sürede Taşınmalı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Elazığ il Başkanı İbrahim HACIBEKİROĞLU Elazığ’ın kanayan yarası haline gelen çimento fabrikasının şehrin dışına taşınması gerektiğini ve parti olarak taşınması yönünde yapılacak olan her türlü çalışmalara destek vereceklerini söyledi.  HACIBEKİROĞLU “Sadece olaya çimento fabrikası ile bakmamak lazım. Bu şehrin çevresini bozan, gelişmesine engel olan, trafik akışının sağlıklı akmasına engel olan her kurumun şehrin dışına taşınması gerekiyor. Kimsenin kaynak bulamayız bahanesine girmeye hakkı yok. Çoğu kurumuzun arazileri gerçek ederinde satılırsa o kurumları şehir dışına taşınırken devletin cebinden 5 kuruşta çıkmaz hatta paraların bir kısmı cepte bile kalır” dedi.

Taşınamıyorsa Çevreye Zararsız Hale Getirilsin!

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ’ın 30 Mart yerel seçimlerinde çimento fabrikasını kaldırma sözü verdiğini hatırlatan HACIBEKİROĞLU “O günkü açıklama şehirde heyecanla karşılanmıştı.  O çok büyük bir iddiaydı ve ben bu vaadini notlarımın arasına almıştım.  Fabrikanın taşınması için gerekli olan paranın 160 milyon USD olduğundan bahsediliyor. Bu çok büyük bir rakam. Taraflar taşınma konusunda şayet anlaşamazsa İstanbul’da, İzmir’de, Konya’da  Ergani’de şehrin içerisinde kalmış çimento fabrikaları var. Bir heyet gönderilerek o fabrikaların nasıl çevreye zarar vermeyen bir hale dönüştürüldüğü araştırılmalı ve Elazığ için aynı formül uygulanmalıdır” diye konuştu.