Ciddiye Alınmalı

Bilim Akademisi Üyesi, Deprem Uzmanı hemşehrimiz Naci Görür, 4.3 büyüklüğünde Bingöl'de meydana gelen depremi değerlendirerek, Son depremle ilgili bir kez daha Bingöl bölgesine karşı dikkatli olunmasını gerektiğini ifade etmiş.

Ciddiye Alınmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremin meydana geldiği fay hattının Karakoçan fayını da kestiğini belirten Naci  Görür,  sosyal medya paylaşımında; “Bingöl, Adaklı’da bugün 4.3’lük deprem oldu. Deprem Adaklı-Kuşçimeni güneyinde uzanan ve DAF’a paralel olan yanal atımlı bir fay üzerinde oldu. Bu fay Nazimiye güneyinden geçen Karakoçan fayını da kesiyor. Bu günlerde bu alanda sık deprem oluyor. Bu alan Kabaca Karlıova, Bingöl, Kuşbayırı ve Adaklı arasında bir eşkenar dörtgen gibi bir yer” diyerek dikkatleri bu bölgeye çekmiş.

Bu bölgelerde meydana gelen depremlerin Yedisu ve Karlıova Göynük arasındaki Göynük fayına stres yüklediğini söyleyen Naci Görür, “Buradaki depremler küçük de olsa hem Yedisu hem de Karlıova Göynük arasındaki Göynük fayına stres yüklüyor olabilirler. Hep söylüyorum, bu iyi değil. Hem Yedisu hem de Göynük fayında büyük deprem bekliyoruz. Buralardaki yerleşim alanlarında kentsel/köysel dönüşümlere başlanmalı” ifadelerini kullanmış.

Hemşerimiz Naci Görür, İstanbul’da büyük bir deprem olacağı öngörüsünün ardından bölgemizde de yine ve yeniden büyük bir depremin yaşanabileceği uyarılarında bulunmuş.

Yetkililerin bu uyarıları dikkate alarak gerekli çalışmaları yapması gerekiyor. En son Elazığ depremin de yaşadığımız acılar hala yüreğimizde dururken tekrar büyük acıların yaşanmaması için yerleşim alanlarında kentsel/köysel dönüşümlere başlanmalı. 

Ülkemizde son günler de yaşanan afetler gösteriyor ki depremin de ne zaman olacağı belli değil. Önlem almamız ve uzmanların açıklamalarını ciddiye almamız gerekiyor. Yoksa tekrar canımız yanabilir ve yeni dramlar yaşanabilir.