CHP, Sağın Patronu mu?

Millet ittifakını oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin birlikte çalışarak hazırladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni, Ankara'daki törende imzalandı.

CHP, Sağın Patronu mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mutabakat metni dedikleri açıklamalar, kulağa çok hoş gelse ve okuduğunuzda ülkenin düze çıkacağı gibi bir kuşatıcı bir üslup kullanılsa da böylesine bir yapının, uzun süre devam edeceği hele hele yönetimde ahenk ile çalışabileceği hayal gibi gözüküyor.

Millet ittifakının en ilginç tarafı, CHP gibi, tarihi inançlarla ve halkın değerleriyle çatışan ve bu kesimleri hep mağdur eden bir sol partinin arkasına beş sağ, milliyetçi, demokrat ve İslamcı partinin payanda olması.

İşin en garip tarafı ise arkasına beş;  sağcı, ülkücü-milliyetçi ve muhafazakâr parti takan CHP’ye hiçbir sol partinin güvenmemesi. Çok yakın olmasa da iktidar olma ihtimal ve şansı bulunan bir millet ittifakında CHP’ye daha yakın sol partilerin bulunmamasının tek gerekçesi çok iyi tanıdıkları Kılıçdaroğlu’na güvenmemeleri. Ama ne hikmetse, kendi mahallesinden destek ve yandaş bulamayan CHP, sağ ve muhafazakâr kesimden beş partinin desteğini alabiliyor.

Bu tabloda kim kendi değerlerinden taviz vermiş, kim kime benzemiş ya da kim kime ne söz vermiş bilinmez ama kendilerine bir cümle ile Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Başbakan yardımcılığı görevi verilen bu isimler, kendilerine bu güzellikleri yapan  Erdoğan’a ihanet ve nankörlük etmişlerse, Kılıçdaroğlu’na  neler yaparlar, tahmin bile edemiyoruz.